Σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία με στόχο την επαγγελματική και την κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητικές αναπηρίες προχώρησε το Σωματείο ΑμεΑ «Ο ΣΩΤΗΡ» και δεκαπέντε ακόμα μέλη με απώτερο σκοπό την άμεση ένταξη της ευάλωτης αυτής κατηγορίας ατόμων στην αγορά εργασίας.

Τα χαρούμενα πρόσωπα που αντικρίζει κανείς μόλις μπει στο ORAMA στην οδό Πέτρου Συνδίκα 6 μαρτυρούν αυτό που συμβαίνει ακριβώς: αποτυπώνουν την πραγμάτωση ενός ονείρου. Στο χώρο θα σε καλωσορίσει καθημερινά η Δανάη και η Ελεονώρα, θα σε συμβουλεύσουν ποιο δώρο είναι το κατάλληλο για το σκοπό που θέλεις και θα σου εξηγήσουν όλη τη διαδικασία παραγωγής του. Είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στα αρώματα που αναβλύζουν από το εργαστήριο κηροποιίας και επομένως, η αγορά ενός κεριού σόγιας φτιαγμένο από τη Δέσποινα και το Γιάννη είναι μονόδρομος.

Μία καινοτομία της επιχείρησης είναι ότι ο Δημήτρης και η Δήμητρα, στυλοβάτες του καταστήματος, θα χαρούν  πολύ να σε ξεναγήσουν στα εργαστήρια τους. Σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει ο τρόπος που δουλεύουν ο Θοδωρής και ο Δημήτρης και η προσοχή που δίνουν στη λεπτομέρεια των κεραμικών προϊόντων, ενώ ο Αλέξης και ο Φάνης δημιουργούν καθημερινά μοναδικά κασπώ για κάθε γούστο. Στον δεύτερο όροφο των εργαστηρίων, ο Γιώργος θα σε ξεναγήσει στο χώρο των εκτυπώσεων και μαζί θα φτιάξετε μία personalized κούπα.

Στο ORAMA #bykentroameasotir κατασκευάζονται χειροποίητα διακοσμητικά προϊόντα και είδη δώρων από τα εργαζόμενα άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία έναν κύκλο σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης. Τα προϊόντα ακολουθούν τις τάσεις της εποχής αναφορικά με την ολοένα αυξανόμενη χρήση βιολογικών προϊόντων και ως εκ τούτου, το ORAMA bykentroameasotir επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε είδη, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και συγχρόνως είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Όλη η ομάδα του ORAMA bykentroameasotir δεσμεύεται ότι με μεράκι, διάθεση και κέφι θα συνεχίσει να εργάζεται σε μία μη εμποδιζόμενη κοινωνία. Μην παραλείψουμε να τους γνωρίσουμε!

INFO:
Το “ORAMA #bykentroameasotir” είναι μία νεοσύστατη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων με καταστατικό σκοπό τη συλλογική και κοινωνική ωφέλεια όπως ορίζονται στις παραγράφους 2 και 3  του άρθρου 2 του ν. 4430/2016 (ΦΕΚ 205/Α/31.10.2016) και συνίσταται ειδικότερα στην ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της περ. αα της παρ. 2 του αρ. 14 του ν. 4430/2016.
Εδρεύει στην οδό Πέτρου Συνδίκα 6 στη Θεσσαλονίκη.