Χιόνια σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας αναμένονται κατά τις βραδινές ώρες σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, με χιονοπτώσεις ακόμη και στη γύρω ορεινή ζώνη της Θεσσαλονίκης.

Αυτό ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3. Συγκεκριμένα η μέρα θα ξεκίνησει με λίγα σύννεφα που θα δώσουν τοπικές κυρίως βροχές σε Χαλκιδική, Ιόνιο, παράκτιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν με καταιγίδες κυρίως σε Χαλκιδική και νησιά του Αιγαίου.

Από το βράδυ στη βόρεια Ελλάδα, ψυχρή αέρια μάζα που θα κατέβει από τα Βαλκάνια θα ρίξει τη θερμοκρασία με χιονοπτώσεις αρχικά σε μεγάλα υψόμετρα (1.300 μ. στο Νομό Φλώρινας, 1.400 στο Νομό Δράμας).

Μετά τα μεσάνυχτα ανεμένεται τα φαινόμενα να συνεχιστούν με χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερο υψόμετρο σε Δυτική Μακεδονία από τα 600 με 800 μέτρα, με χιονόπτωση ίσως ακόμη και στην πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη χιόνια αναμένονται πάνω από τα 900 μέτρα.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με μουντό σκηνικό, με τοπικές βροχές, ενώ περνώντας η μέρα δεν αποκλείονται βροχές και καταιγίδες σε Θερμαϊκό και Χαλκιδική. Το βράδυ ο καιρός θα το γυρίσε σε χιόνι στις γύρω ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης ακόμη και στα 600 μέτρα υψόμετρο.

Στην πορεία των ημέρων δε φαίνονται μέχρι στιγμής κάποια αξιόλογα φαινόμενα με «άνοιξη» σχεδόν σε όλη την Ευρώπη μεταξύ 11 και 15 Δεκεμβρίου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από το Σάκη Αρναούτογλου: