Το δεύτερο και πιο ιδιαίτερο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ξεκινάει με τη συναυλία της Γεωργίας Νταγάκητην Πέμπτη 30 Αυγούστου και απλώνεται σε όλο τον Σεπτέμβριο, φιλοξενώντας, εκτός από μοναδικές συναυλίες, τη Μικρή Θεατρική Σκηνή και το Σινεμά στη Μονή.

Μουσικό Πρόγραμμα

Οι φίλοι της καλής μουσικής θα έχουν πολλούς λόγους να βρεθούν στον εμβληματικό χώρο της Μονής Λαζαριστών τον Σεπτέμβριο: θα απολαύσουν την απόδοση γνωστών τραγουδιών σε ξένες γλώσσες από τον Christian Ronig (7/9), θα θυμηθούν γιατί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς (12/9), θα πάρουν μια… γερή δόση Ελλάδας με τους Παντελή ΘαλασσινόΒασίλη Σκουλά και τους αδελφούς Τσαχουρίδη (16/9), θα… σηκώσουν χέρια ψηλά με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη (17/9) και θα αφεθούν στο δημιουργικό μουσικό οίστρο της Ματούλας Ζαμάνη (19/9). Τέλος, σε μια ξεχωριστή παράσταση, ο Tonis Sfinos, θα κλείσει το πρόγραμμα στη Μονή Λαζαριστών με μια «επιστροφή στη διασκέδαση» (21/9).

Πρόγραμμα Παραστάσεων

Για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα παρουσιάσει τη Μικρή Θεατρική Σκηνή, με παραστάσεις σχημάτων της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, φέτος, θα παρουσιαστεί και μια πρεμιέρα: πρόκειται για τη νέα παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου «Σπίτι Της» με το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» (3 – 4/9). Το Θέατρο Γιάφκα θα θυμίσει τον αναζωογονητικό λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσιάζοντας μια σύνθεση πέντε διηγημάτων του υπό τον τίτλο «Τα καφενεία του Παπαδιαμάντη» (5/9). Από την πλευρά του, το Eclipses Group Theater θα μετατρέψει το θεατρικό σανίδι σε πάλκο και θα παρουσιάσει αξέχαστες στιγμές στο «Σουγιούλ για ένα βράδυ» (6/9).

«Τα καφενεία του Παπαδιαμάντη»

Πρόγραμμα Κινηματογραφικών Προβολών

Φέτος το Σινεμά στη Μονή παρουσιάζει το πρόγραμμα Masterpiece at first! Ένα τριήμερο με ταινίες – πρώτες εμφανίσεις σκηνοθετών που αργότερα έκαναν μεγάλη καριέρα – Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Γούντι Άλεν, Γουές Άντερσον. Πρεμιέρες που έκαναν αίσθηση στην εποχή τους και που ακόμη και σήμερα διατηρούν το σφρίγος και την έντασή τους. Μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, μεταμεσονύκτιες προβολές, μουσικές εκπλήξεις μετατρέπουν τη Μονή Λαζαριστών σ’ ένα υπέροχο open air cinema (13-15/9)!

 

***Η προγραμματισμένη για την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 συναυλία του Κώστα Χατζή ακυρώνεται για λόγους ανωτέρας βίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής.

Όσοι έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά τα εισιτήρια τους και επιθυμούν την επιστροφή των χρημάτων τους μπορούν να επικοινωνήσουν με την ticket services ή και στα τηλέφωνα της εταιρίας παραγωγής στο 2155057135 και 6939898551. 

 

από έως
Πολιστιστικά Νέα Επικαιρότητα City Report