Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 9:30, η Adventure Experience διοργανώνει Πεζοπορία σε ένα μονοπάτι που ξεχειλίζει ιστορία και μυστήριο και χαμάμ σε ένα από τα παλαιότερα λουτρά στην Ελλάδα. Φυσικά πρόκειται για το ιστορικό μονοπάτι του Μεταξά, το οποίο μετά από μια διαδρομή 11 χιλιομέτρων καταλήγει στα διάσημα λουτρά της περιοχής.

Πληροφορίες διαδρομής

Το μονοπάτι του Μεταξά βρίσκεται στο όρος Άγκιστρο (υψόμετρο: 1294μ.) και ξεκινάει από το Ξύλινο Χωριό. Πρόκειται για μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή που περνάει μέσα από οχυρά κατασκευασμένα στα χρόνια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου. Τα οχυρά, αυτά, αποτέλεσαν τους αμυντικούς μηχανισμούς της Ελλάδας στην ελληνοβουλγαρική ζώνη επί εποχής Μεταξά και καθυστέρησαν σημαντικά τους Γερμανούς στην είσοδο τους στη χώρα μας.

Αρχικά, κινούμαστε μέσα σε δασικό δρόμο με 3 χιλιόμετρα ανηφορικής διαδρομής και περιβαλλόμαστε από πεύκα, έλατα και οξιές, για να φτάσουμε σε σημεία με θέα πέρα από τα σύνορα.

Έπειτα, αφού συναντήσουμε μια έκπληξη θα επιστρέψουμε και πάλι στο αρχικό σημείο από χωματόδρομο, για να ακολουθήσει η απαραίτητη χαλάρωση στα χαμάμ.

Πληροφορίες χαμάμ
Το βυζαντινό λουτρό της περιοχής είναι χτισμένο από το 950 π.Χ. και θεωρείται από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Τα καυτά νερά μετά από πεζοπορία προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας, ενώ βοηθούν και σε αρκετές παθήσεις. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε για 30 λεπτά!

Συνοπτικές πληροφορίες
Απόσταση: 11 km
Διάρκεια πεζοπορίας: 4 ώρες
Υψομετρική διαφορά: 450m
Δυσκολία: Μέτρια (3/6)

Η πεζοπορία είναι κατάλληλη για άτομα με καλή φυσική κατάσταση.

 

info
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στις 9:30
Πληροφορίες και συμμετοχή ΕΔΩ

#CHRISTMAS IN THE CITY_ Δράσεις