7ο Πανελλήνιο Συνέδριο 

Υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου

 

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Πρόληψη του Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα, διοργανώνεται φέτος από την Αντικαρκινική Εταιρεία και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο  «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα – ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ». Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

Το μαθητικό πρόγραμμα του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 29 Νοεμβρίου 2016, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», στις 9.00π.μ., αφορά μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού, Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις δράσεων των μαθητών σχετικά με το κάπνισμα, μουσικό πρόγραμμα από μαθητές της Θεσσαλονίκης, καθώς και βράβευση έργων μαθητών, που θα προκύψουν μέσα από τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον έλεγχο του καπνίσματος.

Στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό οι μαθητές του Δημοτικού κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα» και οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, να γράψουν μια ανοικτή επιστολή ή ένα γράμμα, με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Στο συνέδριο μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υψώσουν την φωνή τους και θα στείλουν το ηχηρό μήνυμα για έναν «Κόσμο χωρίς Κάπνισμα». Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιταχθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη διαδικασία «στρατολόγησης» νέων καπνιστών και με μια οργανωμένη παρέμβαση στα σχολεία, να στοχεύσουμε κατευθείαν στην πρόληψη και στην ανάπτυξη μιας συνειδητοποιημένης κουλτούρας, που αυτή θα οδηγήσει την κοινωνία στην αποφασιστική μείωση του καπνίσματος.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

Θέματα