Η δημοφιλής δραματική/γκανγκστερική σειρά του BBC One «Peaky Blinders» αφιέρωσε το πρώτο επεισόδιο της έκτης και τελευταίας σειράς στη Βρετανίδα ηθοποιό Έλεν Μακρόρι η οποία πέθανε τον Απρίλιο του 2021.

Η Μακρόρι που υποδύθηκε την Πόλι Γκρέι, πέθανε σε ηλικία 52 ετών από καρκίνο. Η απουσία της Γκρέι γράφτηκε στην πλοκή, με την είδηση του θανάτου της Μακρόρι να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τηλεοπτική οικογένεια.

Οι τίτλοι τέλους του πρώτου επεισοδίου περιλαμβάνουν έναν φόρο τιμής «στη μνήμη της Έλεν Μακρόρι».

Μιλώντας στην πρεμιέρα της έκτης σεζόν που πραγματοποιήθηκε στο Μπέρμιγχαμ την προηγούμενη εβδομάδα, ο δημιουργός Στίβεν Νάιτ περιέγραψε την απώλεια της Μακρόρι ως μια τραγωδία. «Όταν “έφυγε”, γνωρίζαμε ότι θα ήθελε να συνεχιστεί η ιστορία της σειράς και ελπίζουμε να την έχουμε συνεχίσει με σεβασμό και τον κατάλληλο τρόπο. Προχωρώντας, θα είναι πάντα κομμάτι των Peaky».

Την πρεμιέρα του τελευταίου κύκλου επεισοδίων παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την Κυριακή 3.8 εκατομμύρια θεατές, αν και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περισσότεροι μέσα από την πλατφόρμα BBC iPlayer.

Κι ενώ η έκτη σεζόν σηματοδοτεί το τέλος της τηλεοπτικής σειράς που ξεκίνησε το 2013. Όμως η ιστορία δεν θα τελειώσει εκεί, καθώς θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με ταινία που ήδη ετοιμάζεται.