Κάνουμε το πιο όμορφο κομμάτι της γειτονιάς το κέντρο της καθημερινότητας μας και καλούμαστε όλοι να συμπράξουμε, να πάρουμε θέση, ώστε από κοινού να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως ένα βιότοπο δράσεων.

Ξεκινώντας από μία ήμερα βιβλίου, προβολές ταινιών και παιχνίδια σε κάθε σημείο του πάρκου την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα δούμε ότι κάθε ιδέα βρίσκει ένα φιλόξενο χώρο, είναι δυνατή και υλοποιήσιμη χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με βάση τη συμμετοχικότητα, θα αναζητήσουμε το μελλοντικό τρόπο χρήσης του πάρκου, όπως μπορεί να προκύψει μετά από πρωτοβουλίες των κατοίκων. Θα διερευνήσουμε με διαδραστικό και δομημένο διάλογο: Τι κάνει το πάρκο φιλόξενο; Τί όχι; Τι λείπει; Με ποιους τρόπους θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε; Πώς θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε; Που πρέπει να απευθυνθώ για να πάρω άδεια χρήσης του δημόσιου χώρου; Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω;

Βασικός στόχος της ημέρας είναι να εμπνεύσει τους κατοίκους της γειτονιάς να γίνει το πάρκο ένας βιότοπος για τη γειτονιά, ζωντανός με δράσεις και ανοιχτός στο διάλογο. Ένα πεδίο πειραματισμού που θα ενισχύσει τις σχέσεις μέσα στη γειτονιά αλλα και όλων των Θεσσαλονικέων που θέλουν να απολαμβάνουν το δημόσιο χώρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας


11.00 – 13.00 Η παιδική βιβλιοθήκη της Δελφών έρχεται στο πάρκο, διαβάζει παραμύθια και οργανώνει δημιουργικές κατασκευές για τα παιδιά
12.00 – 14.00 Δημιουργική συζήτηση με τη γειτονια για την αξιοποιήση του πάρκου
14.00 – 17.00 Τοποθέτηση parking ποδηλάτων, πίνακα γειτονιάς, γράφιτι στο πάρκο
17.30 – 19.00 Προβολές ταινιών μικρού μηκούς του φεστιβάλ Local Film Festival

Η εκδήλωση έρχεται ως συνέχεια των εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού της Ε’ κοινότητας και άλλων τμημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που υλοποιήθηκαν με σκοπό τη διαμόρφωση και πιλοτική εφαρμογή της ανανεωμένης διαδικασίας αδειοδότησης χρήσης του δημόσιου χώρου, που σχεδιάστηκε για τη διευκόλυνση των πολιτών στην υλοποίηση πολιτιστικών, αθλητικών δράσεων και παρεμβάσεων μικρής κλίμακας μέσα στην πόλης μας.

Δράσεις