Ο φακός του Κύκλου, του εργαστηρίου της incommon που προωθεί την κυκλική οικονομία, συνεχίζει και τη νέα σεζόν να εστιάζει σε δημιουργίες που βάζουν σε πρώτο πλάνο τη φύση και τον άνθρωπο. Το πανί γεμίζει με σκηνές από φυσικά και ανθρωπογενή τοπία, αναδεικνύοντας διαχρονικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα που αφορούν όλ@ όσα κατοικούμε, συνυπάρχουμε και αλληλο-επηρεαζόμαστε πάνω στον πλανήτη Γη.

Η ομάδα του Κύκλου επιμελείται και μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα διακεκριμένων ταινιών και ντοκιμαντέρ από Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του (Αγίας Σοφίας 105, πλατεία Κουλέ Καφέ, Άνω Πόλη). Εκεί μας περιμένει κάθε δεύτερη Τρίτη με ανοιχτή διάθεση για να μοιραστούμε μια ιδιαίτερη κινηματογραφική εμπειρία και όποια σκέψη μπορεί να προκύψει μετά το τέλος της.

Οι προβολές του Cine Kyklos έχουν αρχίσει να γίνονται συνήθεια και αυτό μας χαροποιεί. Υπάρχουν άτομα που δεν χάνουν προβολή. Την ίδια στιγμή θέλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε νέα πρόσωπα γιατί τα θέματα που προβάλλονται μας αφορούν όλες και όλους και μέσα από την τέχνη μπορούμε να τα προσεγγίσουμε και να τα αντιληφθούμε πιο συλλογικά, να τα συζητήσουμε και να κάνουμε κάτι γι’ αυτά ως κοινότητα” σημειώνει η Σοφία Πετρίδου, Βοηθός Διαχειριστή Έργου στην incommon.

Το πάντα φρέσκο popcorn θα γεμίσει τα σκεύη που θα φέρουμε ή θα μας δώσει η ομάδα του Κύκλου μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα απορρίμματά μας!

Η incommon μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε τον κινηματογράφο λίγο διαφορετικά και άκρως κυκλικά!

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2023 και κρατήστε έγκαιρα τη θέση σας!

03/10/2023: Little Land ( 52’, Ελλάδα, 2013)

17/10/2023: Οι σπόροι της Βαντάνα Σίβα (The Seeds of Vandana Shiva, 85’, Αμερική- Αυστραλία, 2021)

31/10/2023: Κόκκινη Χελώνα (The Red Turtle, 80’, Γαλλία – Βέλγιο – Ιαπωνία, 2016)

14/11/2023: A Place Without People (55’, Ελλάδα, 2010)

28/11/2023: Υγρή Γη (Wetland/ El lodo, 107’, Ισπανία, 2021)

12/12/2023: Το απώτατο σημείο της ανθρωπότητας (The Farthest, 121’, Ιρλανδία, 2017)

 

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης

Κύκλος: Αγίας Σοφίας 105, πλατεία Κουλέ Καφέ, Άνω Πόλη
Ενημερωθείτε για κάθε προβολή ξεχωριστά μέσω https://www.facebook.com/kyklosskg ή στο 2316009518

Λίγα λόγια για την incommon: Η Innovative Circular Communities (ICO) είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) που προάγει την κυκλική οικονομία μέσω της ενεργοποίησης πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων. Βασική επιδίωξη της είναι να προσφέρει λύσεις σε σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ελληνικές πόλεις μέσα από τη διάδραση και τη δημιουργική συνεργασία με την τοπική κοινότητα.

www.incommon.gr
https://www.facebook.com/incommon.gr
https://www.facebook.com/kyklosskg