Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα το τριήμερο «Ημέρες Λήμνου Lemnos Philema X Makedonia Palace» στην Θεσσαλονίκη το οποίο φιλοξένησε το Makedonia Palace και ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου στο εστιατόριο Salonica.

Οι τρεις ημέρες της δράσης, 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, ήταν sold out, με το μενού της Λήμνου να είναι διαθέσιμο για μεσημεριανό και βραδινό. Ό,τι παράγει η Λήμνος ήταν στο Makedonia Palace – τυριά, φλωμάρια, αλεύρι, όσπρια, καβουρμάς, μέλι, πετιμέζι, αυγά, ψάρια, κρασιά. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου ακολούθησε την γαστρονομική παράδοση της Λήμνου και την ανέδειξε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Τα πιάτα του μενού ήταν: άφκος, οσπριάδα με Λημνιά όσπρια, ντοματοσαλάτα με καλαθάκι, κολοκυθόπιτα με αλεύρι και φέτα Λήμνου, καβουρμάς με Λημνιά αυγά, ψευτοπετεινός, ψαρόσουπα με τραχανά, αστακός με κριθαράκι γιουβέτσι, ψάρι με χόρτα αυγολέμονο, κόκορας με φλωμάρι και κασπακινό.

Η λίστα κρασιών ήταν φυσικά Λήμνος, με τις ΠΟΠ ποικιλίες, Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό, να έχουν την τιμητική τους.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από το Lemnos Philema, ένα θεσμό που διοργανώνει δράσεις εξωστρέφειας με στόχο την προβολή της γαστρονομίας, του οίνου και του πολιτισμού της Λήμνου, και του νησιού ως έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

Διοργάνωση: Άνθεια Κώτση