Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αναφορές: φόρος τιμής στους μεγάλους φωτογράφους» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο (Κομνηνών 24, Θεσσαλονίκη), από τις 25 Νοεμβρίου 2023 ως τις 10 Ιανουαρίου 2024. Η έκθεση αποτελεί την παρουσίαση δεκατριών portfolios, από αντίστοιχα δεκατρία μέλη της ομάδας, που εμπνεύστηκαν από το έργο των μεγάλων φωτογράφων.

Κάθε μέλος επέλεξε έναν φωτογράφο και συγκεκριμένα μια φωτογραφία αναφοράς και με αφορμή τη συγκεκριμένη εικόνα ανέπτυξε ένα portfolio.

Συμμετέχουν:
Δέσποινα Αποστολίδου
Σίσσυ Δάβρη
Μάρθα Θεοδωρίδου
Δημήτρης  Κανονίδης
Γιώτα Κοροβίνη
Ισιδώρα Ορφανίδου
Ελισάβετ Παπαδοπούλου
Τρυφούλα Παυλίδου
Χρύσα Προύσαλη
Μαρία Σαμολαδά
Κωνσταντίνος Σαπουντζής
Τάσος Σχίζας
Κατερίνα Χατζηαβράμογλου
Επιμέλεια: Τάσος Σχίζας

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες

Γιώτα Κοροβίνη
Δέσποινα Αποστολίδου
Δημήτρης Κανονίδης
Ορφανίδου Ισιδώρα
Μάρθα Θεοδωρίδου
Τρυφούλα Παυλίδου
Κωνσταντίνος Σαπουντζής
Χρύσα Προύσαλη
Τάσος Σχίζας
Κατερίνα Χατζηαβράμογλου
Ελισάβετ Παπαδοπούλου
Σίσσυ Δάβρη
Μαρία Σαμολαδά

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΦΩΤΟΠΟΡΟΙ» του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρωτοσυστάθηκε τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο, όπου και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με δάσκαλο και συντονιστή τον Τάσο Σχίζα. Μετά από σταθερή και ενεργή πορεία πολλών χρόνων έχει εξελιχτεί σε μια σημαντική Λέσχη φωτογραφίας, που συμβάλει δυναμικά στα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης. Παρουσιάζει συστηματικά ατομικές εκθέσεις των μελών της και ομαδικές θεματικές εκθέσεις – παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της χώρας και στο εξωτερικό. Από το 2006 διοργάνωνε για τέσσερα χρόνια ένα φεστιβάλ φωτογραφίας με πολλές ατομικές εκθέσεις των μελών της στα Καφέ Μπαρ της Θεσσαλονίκης και από το 2010 διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

http://www.photoeidolo.gr/fotoporoi+f.htm

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Φ» αποτελεί μια δραστήρια ομάδα φωτογραφίας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο από τον Τάσο Σχίζα, από τον Οκτώβριο του 2011 ως σήμερα. Αριθμεί αρκετά μέλη που παρακολουθούν τα διάφορα σεμινάρια, ενώ παράλληλα λειτουργεί Λέσχη φωτογραφίας με μηνιαίες συναντήσεις των μελών της. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ μέλη της έχουν κάνει ατομικές εκθέσεις και έχουν συμμετάσχει σε άλλες ομαδικές εκθέσεις / παραγωγές. Διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

http://www.photoeidolo.gr/fotoporoi+f.htm

 

info
Εγκαίνια Σάββατο 25 Νοεμβρίου 12:00 – 3:00 μ.μ.
Διάρκεια: 25 Νοεμβρίου 2023 – 10 Ιανουαρίου 2024
Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. 10:00-17:00, Σαβ. 10:00-11:00, Κυρ. κλειστά

Facebook event: https://www.facebook.com/events/708927687445297/

Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο: Κομνηνών 24 (Λουλουδάδικα) τηλ. 2310 271003 http://www.kounio.gr/ 

Φωτογραφικό Είδωλο – Σεμινάρια φωτογραφίας:
2310 638447 http://www.photoeidolo.gr/seminaria.html