Κάτι νέο άνοιξε στην πόλη και ήρθε η ώρα να το ανακαλύψεις. Η Θεσσαλονίκη δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τα μαγαζιά της, τα οποία δίνουν ζωή σε πλακόστρωτα ή στενά δρομάκια που μέχρι πρότινος απλά προσπερνούσες.

Πάμε να το ανακαλύψεις;

Shed 小屋

Πατριάρχου Διονυσίου 11

Το Shed 小屋 αποτελεί ένα Japanese project, μία φρέσκια πρόταση στον χώρο του specialty coffee της Θεσσαλονίκης. Στεγάζεται σε μία πρώην μικρή αποθήκη (shed= η αποθήκη στα αγγλικά) στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον πλακόστρωτο πεζόδρομο κοντά στον ναό της Αχειροποίητου.

Η νέα τάση του Japandi (Japanese & Scandi), έδωσε το κίνητρο στους ανθρώπους πίσω από το Shed 小屋 να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν έναν χώρο, η διακόσμηση του οποίου και τα έπιπλα να βασίζονται στη φιλοσοφία αυτή.

ΛΕΜΑΡΓΚΟ

Mediterranean Cosmos

Ξεσκόνισαν βιβλία που θεωρήθηκαν χαμένα. Έψαξαν σε σκοτεινά υπόγεια και σοφίτες ξεχασμένες. Κυνήγησαν φωνές, σε νύχτες χωρίς φεγγάρι κι ανέμους που κουβαλούσαν αρώματα από άλλες εποχές. Κι ήρθε η στιγμή που νιώσαν έτοιμοι.

Όλη η μαγεία της γεύσης, με ξόρκια νόστιμα και συνταγές μυστικές, χώρεσε σε μια κουζίνα. Και σε φωνάζει να τη δοκιμάσεις.

Γαστρομαγεία και Κρεαλισμός

Η γαστρομαγεία μπλέχτηκε με γενναίες δόσεις κρεαλισμού κι έφτιαξαν ένα μέρος που προσφέρει, ξανά, μετά από χρόνια, την τελετουργία του καλού φαγητού. Το ΛΕΜΑΡΓΚΟ.

γαστρομαγεία η [gastromajía]: 1. σύνολο από μυστικιστικές γνώσεις και ενέργειες στην μαγειρική τέχνη, με τη βοήθεια των οποίων προκαλείται η δημιουργία φαινομένων, τα οποία δε συμβιβάζονται με τους φυσικούς νόμους ή την κοινή εμπειρία.

κρεαλισμός ο [krealizmós]: 1. Η αντίληψη πως ένας καλλιτέχνης της μαγειρικής, ή, σε ακραίες μορφές, ένας από τους χαμένους μάγους της, οφείλει να παρουσιάσει το κρέας όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Θεωρήθηκε μια χαμένη τέχνη που εκτελούνταν μόνο από εκλεκτούς έως την επιστροφή της στο πρώτο ΛΕΜΑΡΓΚΟ του Mediterranean Cosmos.

Ghost Kitchen SKG

Αιγύπτου 17, Λαδάδικα

Get ready to be GHOSTed! Το νέο στέκι στα Λαδάδικα ακούει στο όνομα Ghost Kitchen SKG και ήρθε για να ενώσει τις παρέες και να τις παροτρύνει για street food απολαύσεις.

Οι άνθρωποι του Ghost Kitchen SKG δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στις φρέσκιες πρώτες ύλες και σε ένα μοντέρνο και ευχάριστο χώρο, μπορείς να απολαύσεις πληθώρα γευστικών επιλογών.

Τα Pulled bbq chicken sando, Bratwurst Loaf Roll και Skg black sheep burger θα εντάξουν ένα νέο κεφάλαιο στις μέχρι τώρα γευστικές σας εμπειρίες!

Rou skg

Πραξαγόρα 22, Τούμπα

Rou στα Λουξεμβουργιανά σημαίνει γαλήνη, ηρεμία και ησυχία, και είναι αυτό που αποζητούν να ζήσετε στον χώρο τους.

Στην γραφική καταπράσινη πετρόχτιστη αυλή του λουσμένη από φυσικό φως, το Rou ξυπνά συναισθήματα και προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, γευστικής απόλαυσης και αναζωογόνησης, συνδυάζοντας μια ιστορική συνοικιακή τοποθεσία της Τούμπας, στο παλιό υδραγωγείο επί της Πραξαγόρα, με την σύγχρονη προσέγγιση ενός all-day concept, διατηρώντας μια παραδοσιακή αυθεντικότητα που σε ταξιδεύει στα μονοπάτια της οικειότητας και της μνήμης.