Τους 20 καλύτερους προορισμούς για διακοπές το 2024 προτείνει στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ο ταξιδιωτικός ιστότοπος του Travelpulse, ανάμεσα τους και η Θεσσαλονίκη, η οποία φέτος πρόκειται να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του EuroPride.

Οι ταξιδιώτες ΛΟΑΤΚΙ+ αναζητούν πάντα τον επόμενο συναρπαστικό προορισμό για τις διακοπές τους ενώ συχνά επιστρέφουν και στα αγαπημένα τους μέρη.

Ως κορυφαίος προορισμός για φέτος αναδεικνύεται η πόλη Σασκατούν στον Καναδά, που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δυναμική, ένα ανεξερεύνητο στολίδι με μια υπέροχη παραποτάμια όχθη και με το βλέμμα στραμμένο στην βιωσιμότητα.

Στην πόλη φιλοξενούνται πολλές queer επιχειρήσεις όπως ένα εναλλακτικό βιβλιοπωλείο, ένα κέντρο ευεξίας προσανατολισμένο στη θετική σεξουαλικότητα, καταστήματα για ρούχα και αξεσουάρ και πολλά άλλα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συχνά παραμελημένη ελληνική πόλη προσφέρει πολλά στους ταξιδιώτες, όπως η αρχιτεκτονική και η ιστορία της.

«Η Θεσσαλονίκη το 2024 θα υποδεχθεί πολλούς ακόμη ταξιδιώτες που θα ανακαλύψουν αυτό το στολίδι και τη φιλοξενία του». Η πόλη πρόκειται να φιλοξενήσει το EuroPride από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου 2024, παρά την ακύρωση του EuroPride 2020 λόγω πανδημίας.

Ποιοι άλλοι προορισμοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο

Ανάμεσα στους 20 προορισμούς της λίστας περιλαμβάνεται και το Πόρτο, η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Πορτογαλίας, που έχει μια αυξανόμενη ΛΟΑΤΚΙ+ σκηνή. Φιλοξενεί παρέλαση Pride συνήθως τον Ιούλιο, η οποία είναι μία γιορτή για τη διαφορετικότητα.

Η Νέα Σκωτία στον Καναδά, βρίσκεται επίσης ψηλά στη λίστα. Στη γραφική ανατολική ακτή του Καναδά η Νέα Σκωτία είναι ένας χωρίς αποκλεισμούς και ατελείωτα όμορφος προορισμός, διάσημος για τη γαστρονομία του.

Δώδεκα περιοχές της Νότιας Αυστραλίας είναι επίσης στη λίστα των προτεινόμενων διακοπών για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ για το 2024, όπου διοργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων, όπως φεστιβάλ, ενώ είναι πλούσια η οινική και η γαστρονομική κουλτούρα.

Οι ακτές της Κροατίας, η πρωτεύουσα του Νέου Μεξικό Αλμουκέρνη, οι Σεϋχέλλες, η Μαδρίτη της Ισπανίας και το Βανκούβερ του Καναδά, περιλαμβάνονται επίσης στην πρώτη δεκάδα.

Τη λίστα ολοκληρώνουν, το Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής, τα Μπαρμπάντος, τα νησιά Κουκ, η Γαλλική Πολυνησία, το Μέντφορντ στο Όρεγκον των ΗΠΑ, ο Άγιος Αυγουστίνος στη Φλόριντα, το Μιλάνο της Ιταλίας, η πόλη της Οσάκα στην Ιαπωνία και τέλος το Σικάγο στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.