Αυτές είναι οι 10 πόλεις του κόσμου που μπορείς να περπατήσεις εύκολα – Μία ελληνική σε αυτές που σε δυσκολεύουν.

Με 1,475 δισεκατομμύρια οχήματα στον κόσμο και περίπου 8,1 δισεκατομμύρια ανθρώπους, αντιστοιχούν περίπου 182 αυτοκίνητα σε κάθε 100.000 ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων στον κόσμο που δε μπορούν να οδηγήσουν ή δεν έχουν πρόσβαση σε αυτοκίνητο. Αν είσαι ένας από αυτούς ή αν απλά προτιμάς να κυκλοφορείς στην πόλη με τα πόδια, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Τις ιδανικές πόλεις για περπάτημα ανέλαβαν να εντοπίσουν οι ειδικοί στην Compare the Market AU αναλύοντας διάφορους παράγοντες και εξετάζοντας πράγματα όπως ο αριθμός των μονοπατιών για περπάτημα, η βροχόπτωση και το πόσο ασφαλείς είναι. Επιπλέον, εξέτασαν τα συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών και τις επιλογές ποδηλασίας, καθώς και τα δύο αποτελούν ζωτικής σημασίας εναλλακτικές λύσεις όταν δεν έχετε αυτοκίνητο.

Η ιδανική πόλη του κόσμου για περπάτημα

Χάρη στο φιλικό προς τους πεζούς κέντρο της πόλης του, τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και τα εκπληκτικά ποδηλατικά μονοπάτια μήκους 1,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, το Μόναχο στέφθηκε νικητής.

Στη δεύτερη θέση ήταν το Μιλάνο , το οποίο έχει ακόμη πιο εντυπωσιακά ποδηλατικά μονοπάτια 1,9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Στην τρίτη θέση ήταν η Βαρσοβία, όπου το 74% του πληθυσμού ζει σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από έναν χώρο χωρίς αυτοκίνητα.

Η Ευρώπη κυριαρχεί σε όλες τις άλλες ηπείρους σε αυτή τη λίστα, με το Τόκιο να είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκεται στην 6η θέση. Όμως, δεδομένου ότι η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει 264 μονοπάτια για περπάτημα (το επόμενο υψηλότερο ήταν το Ελσίνκι με 116), σίγουρα έχει κερδίσει τη θέση της.

Στην Ευρωπαϊκή κατάταξη από τις 20 πόλεις της λίστας η Αθήνα κατατάσσεται στην 18η θέση, η Θεσσαλονίκη στην 19η και η Πάτρα στην 20η θέση.

Η λίστα με τις 10 πόλεις στον κόσμο που περπατιούνται εύκολα:

1. Μόναχο
2. Μιλάνο
3. Βαρσοβία
4. Ελσίνκι
5. Παρίσι
6. Τόκιο
7. Μαδρίτη
8. Όσλο
9. Κοπεγχάγη
10. Άμστερνταμ