Ένα νέο εγχείρημα, αυτή τη φορά από έναν γνωστό Pâtissier της Θεσσαλονίκης, ανοίγει τις πόρτες του τον Μάιο σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης. Μάλιστα θα αφορά ένα παραδοσιακό και αγαπημένο στους Θεσσαλονικείς έδεσμα ζύμης, το πεϊνιρλί.

Ο λόγος για το Pinch, που θα φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Τσενικίδη, γνωστού Pâtissier και ιδιοκτήτη του αγαπημένου FLEUR Boulangerie-Pâtisserie στην
Πυλαία Θεσσαλονίκης. Το σημείο θα είναι ο πεζόδρομος της Ικτίνου και θα πρωταγωνιστεί, όπως είπαμε, το πεϊνιρλί, με στόχο να αναδειχθεί η παράδοσή του και να συνδυαστεί με νέες γευστικές προτάσεις.

Λίγα φαγητά συνδέουν γενιές και γενιές όσο το πεϊνιρλί. Από τη μυρωδιά των φρέσκων υλικών στο φούρνο και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι την πρώτη λαχταριστή μπουκιά, είναι ο ορισμός του απόλυτου comfort food.
Ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης αναφέρει χαρακτηριστικά την δική του πρώτη επαφή με την
παράδοση αυτής της μοναδικής γεύσης: “Είχα την τύχη, λόγω καταγωγής των παππούδων από τον Πόντο, να ακούσω από πρώτο χέρι ιστορίες γύρω από την παράδοση του πεϊνιρλί, ενός εδέσματος τόσο έντονα συνυφασμένο με την καθημερινότητά τους. Δεν είναι τυχαίο το πόσο γρήγορα υιοθετήθηκε επίσης και από τους Έλληνες της Μικράς Ασίας”.

Με αυτή την αφορμή, το Pinch δημιουργήθηκε για να αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ των
γενεών, επαναφέροντας με σύγχρονο τρόπο την αυθεντική γεύση που έχει συνδέσει τις καρδιές των ανθρώπων με συγκεκριμένες γεύσεις. “Εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι το πεϊνιρλί αποτελεί γαστρονομική κληρονομιά του Πόντου, εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια και έφτασε σήμερα να αποτελεί ένα αγαπημένο καθημερινό έδεσμα”, αναφέρει ο δημιουργός του νέου concept.
Η φιλοσοφία του Pinch εστιάζει στην προσφορά ιδιαίτερων γευστικών εμπειριών, με κάθε
μπουκιά να αποτελεί μία καλλιτεχνική δημιουργία, φτιαγμένη από τα πιο εκλεκτά και φρέσκα
υλικά. Η τοποθεσία του Pinch, σε έναν από τους πιο κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, το
καθιστά ιδανικό για όσους επιθυμούν να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, να
απολαύσουν ένα υπέροχο γεύμα on the go και να συνεχίσουν τη βόλτα τους στην πόλη.
Το Pinch έρχεται για να ενδυναμώσει την αντίληψη ενός εναλλακτικού fast food concept, με την ποιότητα και την αυθεντικότητα να βρίσκονται στο επίκεντρο. Με επίκεντρο την γεύση και την άρτια τεχνικη, ο στόχος είναι να προσφέρει μία νέα οπτική στη ζύμη του πεϊνιρλί και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μετασχηματιστεί, με σεβασμό στην παράδοση που
κουβαλάει. Το Pinch θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον Μάιο του 2024.

Instagram
@pinchskg

Facebook
Pinch SKG

TikTok
@pinch_skg

Επικοινωνία
[email protected]