Ο Θεός της σφαγής είναι μια μαύρη κωμωδία, ένα εξαιρετικό και πολυβραβευμένο έργο της Γιασμίνας Ρεζά, που έχει παιχτεί παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία.

Κατά την διάρκεια ενός παιδικού διαπληκτισμού, ένας εντεκάχρονος, «οπλισμένος» ή ίσως «εξοπλισμένος» με ένα ραβδί, χτυπάει έναν άλλον εντεκάχρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφριά.

Οι τέσσερεις γονείς των παιδιών βρίσκονται, για να αντιμετωπίσουν πολιτισμένα το πρόβλημα και να λύσουν την παρεξήγηση.

Δυστυχώς όμως όσο περνάει η ώρα, χάνεται ο έλεγχος και οι «πολιτισμένοι» γονείς εκτροχιάζονται. Η αρχικά ευγενική συζήτηση σύντομα μετατρέπεται σε προφορικό πόλεμο με αποτέλεσμα και οι τέσσερεις γονείς να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Οι ήρωές μας χάνουν την ψυχραιμία τους και τον «πολιτισμό» τους, γελοιοποιούνται, γίνονται έρμαια των ορμών τους και των ταπεινών ενστίκτων τους και η κατάσταση ξεφεύγει και από κωμικοτραγική, φτάνει στα όρια της φάρσας.

Με δυο λόγια οι άνθρωποι κατακτούνται από τον Θεό της Σφαγής. «Τον μόνο θεό που κυβερνάει χωρίς να μοιράζεται την εξουσία του, από την αρχή του κόσμου», όπως λέει και η Γιασμίνα Ρεζά.

Η επιλογή λειτουργίας της επιχείρησης ειναι ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ήτοι με κοινό προσώπων που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατα το τελευταίο εξάμηνο. Οι θεατές συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων απο δώδεκα ετών και άνω εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού
ή
β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες μετά απο αυτόν.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά α) και β) επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα) είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής.

 

Συντελεστές
Συγγραφέας: Γιασμίνα Ρεζά
Μετάφραση: Γιώτα Σερεμέτη,  Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης
Παραγωγή: Θοδωρής  Μαροσούλης

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Δημήτρης Αλεξανδρής
Μυρτώ Αλικάκη
Κωνσταντίνος Κάππας
Ευσταθία Τσαπαρέλη

 

info
Θέατρο Φαργκάνη Art
11-13 & 18-20 Μαρτίου 2021
Εισιτήρια viva.gr

Παραστάσεις:
Παρασκευή: 9.15 μμ
Σάββατο: 6.15 μμ & 9.15 μμ
Κυριακή: 6.15 μμ & 9.15 μμ

Τιμές εισιτηρίων:18 € (Πλατεία – Α ζώνη) & 16 € (Πλατεία Β ζώνη & Εξώστης)
Προπώληση: viva.gr & Ταμείο Θεάτρου

Θέατρο Φαργκάνη
Αγίου Παντελεήμονος 10  (πλησίον Καμάρας) – τηλ. 2310 208 007

 

από έως
Παραστάσεις

1 other date:

από έως