Ο Λιβανέζος, αρμένικης καταγωγής rock star του βιολιού, Ara Malikian, ο βιρτουόζος του βιολιού που υιοθέτησε μουσικά στοιχεία και ακούσματα από τη Μέση Ανατολή, την Αργεντινή, αλλά και Ισπανία και την Κεντρική Ευρώπη, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Ara Malikian που κατάφερε να κάνει διάσημη σε όλο τον πλανήτη τη Misirlou μέσα από το Pulp Fiction του Quentin Tarantino -με ρεκόρ views στο YouTube-, ο σπουδαίος βιολονίστας που κάνει δεξιοτεχνικά περάσματα από τον Bach και τον Paganini στον David Bowie, στη Björk, τους Radiohead, τους Led Zeppelin και τον Jimi Hendrix και αποθέωσε μουσικά τις ταινίες του Pedro Almodovar, θα δώσει συναυλία την Τετάρτη 26 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών.

Γεννημένος το 1968 στο Λίβανο, αρμενικής καταγωγής, ο Ara Malikian έδωσε το πρώτο του κονσέρτο στην ηλικία των 12 ετών, σπούδασε μουσική στη Γερμανία και στο Λονδίνο και με αφετηρία την Ισπανία, όπου ζει τα τελευταία χρόνια, οργώνει όλο τον κόσμο προκαλώντας… μουσικό σεισμό όπου εμφανίζεται, ενώ έχει συμπράξει επί σκηνής με σπουδαίους μουσικούς, όπως ο Sting, αλλά και διάσημες ορχήστρες.

Ανάμεσα στις μουσικές επιλογές αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του που μοιάζει βγαλμένη λες από μυθιστόρημα, καθώς και άλλες, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Συστήνει έτσι στο κοινό σταθμούς και εμπειρίες της ζωής του, ενώνοντας μουσικά τους πολιτισμούς της Μεσογείου με εκείνους της Ανατολής και της λαϊκές μελωδίες της Αρμενίας με τη σύγχρονη ποπ και ροκ.

 

info
Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων 25€, 30€, 40€ και 50€
Προπώληση: Ηλεκτρονικά στο more.gr, τηλεφωνικά μέσω More στο 11876. Στα φυσικά σημεία πώλησης More: Public, Media Markt, Nova, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία και στο ταμείο  της Μονής Λαζαριστών.

ical Google outlook #WINTER 2024_ Ζωντανή Μουσική