Ο John Malkovich με το σαρκαστικά απολαυστικό πρότζεκτ «The Music Critic», μια παράσταση σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Aleksey Igudesman, ο οποίος συμμετέχει στην παράσταση μαζί με τον εξαιρετικό πιανίστα Hyung-ki Joo.

Ο Σούμαν «απλώς φαντάζεται τον εαυτό του συνθέτη», ενώ ο Μπραμς είναι «ένας μπάσταρδος χωρίς κανένα μουσικό χάρισμα» και ο Ντεμπυσσύ είναι «έτσι απλά, άσχημος».

Ο Aleksey Igudesman δημιουργεί ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής και ο John Malkovich με τρομερή επιδεξιότητα, ερμηνεύει το ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή.

Η βραδιά κλείνει με το «Βασανιστήριο του Malkovich», μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο…
Στην παράσταση ερμηνεύονται από ένα εξαιρετικό σύνολο εγχόρδων μουσικές των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Μπρας, Προκόφιεφ, Σοπέν, Σούμαν, Ντεμπυσσύ, Ισάγιε, Καντσέλι, Πιατζόλα και του δημιουργού της παράστασης Aleksey Igudesman.

Ιδέα – Σύλληψη Aleksey Igudesman
Αφήγηση John Malkovich
Aleksey Igudesman βιολί
Hyungki Joo πιάνο
Συμμετέχει σύνολο εγχόρδων

 

info
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στις 21:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Εισιτήρια: viva.gr

Συναυλίες - Φεστιβάλ