Ακούγεται τολμηρό να μιλάει και να παρουσιάζει κανείς ελληνικά ζυμαρικά στους Ιταλούς και όμως ένας Ελληνοϊταλός chef, ο Giorgio Pintzas Monzani, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, μέσα από τα άρθρα του και τις συνταγές του έφερε σε επαφή το ιταλικό κοινό με την ελληνική pasta.

Επιμέλεια: Κώστας Γιάντσιος
Cover photo: Engin Akyurt / pexels.com

Έτσι στο ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού Grande Cuccina για τα ζυμαρικά μιλάει για την ελληνική παράδοση και μάλιστα στο άρθρο του αναφέρεται και σε ιδιαίτερα προϊόντα της εταιρείας ΜΑΚΒΕΛ, μίας εταιρείας με έδρα στη Μακεδονία.

Επίσης στις συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Καρμπονάρας, της ιστοσελίδας italiangourmet.it παρουσίασε τη δική του εκδοχή με μία καρμπονάρα από τραχανά και Πεκορίνο Αμφιλοχίας.

Ο Giorgio Pintzas Monzani, τον οποίο σας έχουμε ξανασυστήσει μέσα από μία σειρά events που παρουσίασε πέρυσι το καλοκαίρι, είναι chef στο Μιλάνο, ειδικεύεται στο private cheffing ενώ αρθρογραφεί τόσο σε εξειδικευμένα Μέσα για τη Γαστρονομία στην Ιταλία, όσο και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.