Πάτι & Ρόμπερτ: Μια παράσταση για την ιδιότυπη σχέση ανάμεσα στην «ιέρεια της punk» Patti Smith και τον προκλητικό φωτογράφο Robert Mapplethorpe. Μια σκηνική διερώτηση για τη γέννηση του καλλιτέχνη. Μια παλλόμενη συλλογική αφήγηση που ξεσπά σε ένα ηλεκτρισμένο punk rock live!

Μέσα στον Απρίλιο η παράσταση θα παρουσιαστεί επίσης στην Ελευσίνα στο πλαίσιο του 2023 Eλευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης, μετά από πρόσκληση του γενικού καλλιτεχνικού διευθυντή, Μιχαήλ Μαρμαρινού, καθώς και στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Είναι το καλοκαίρι του ‘67, το καλοκαίρι της αγάπης και των ταραχών, το καλοκαίρι που η Πάτι γνωρίζει στο Μπρούκλιν τον Ρόμπερτ και μπαίνουν χέρι-χέρι στο μονοπάτι της τέχνης, της αφοσίωσης, της πείνας και της μύησης. Ψηλαφίζουν μαζί «το ιερό μυστήριο τού τι σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης» και βρίσκουν έναν δρόμο προς την καλλιτεχνική ουτοπία· εκεί που άλλοτε νικάς και άλλοτε νικιέσαι από την τέχνη.

H παράσταση συνθέτει θραύσματα από τη ζωή και το έργο της διάσημης ποιήτριας και μουσικού Patti Smith και του εκκεντρικού φωτογράφου Robert Mapplethorpe. Διατρέχει την πορεία των δύο καλλιτεχνών από την παιδική τους ηλικία και τα πρώιμα καλλιτεχνικά τους σκιρτήματα, τη γνωριμία τους στη Νέα Υόρκη στα τέλη των ‘60s, τη διαμονή τους στο περιβόητο Chelsea Hotel -το καταφύγιο των καταραμένων καλλιτεχνών-, την αναμέτρησή τους με την οικονομική ανέχεια, τη σεξουαλική αναζήτηση και την καλλιτεχνική αβεβαιότητα και, τέλος, την εκτόξευσή τους στη δόξα τη δεκαετία των ‘70s.

Έξι πρόσωπα επί σκηνής παραδίδουν μια ολοζώντανη αφήγηση όπου ο λόγος, οι εικόνες και οι κινήσεις μπλέκονται με τον “βρώμικο” ήχο και τις παραμορφώσεις μιας ηλεκτρικής κιθάρας.

 

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία, επιμέλεια κειμένου: Αλεξία Παραμύθα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση και μουσική επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθεσίας: Αργυρώ Βλαχοπούλου  
Σκηνογραφία: Δέσποινα Παπαδημητρίου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ελένη Ζιάκα
Φωτογραφίες, βίντεο, trailer: Μάνος Αγγελάκης
Σχεδιασμός αφίσας: Κωστής Λιόντας
Οργάνωση παραγωγής: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου
Παραγωγή: SourLiBooΜ 

Επί σκηνής: Ελίνα Αντωνίου, Chryssa Dom, Κωνσταντίνος Δραμπάζης, Μάριος Δρόσος, Ειρήνη Ηροδότου και οι μουσικοί: Χρήστος Παπαδόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Κωστής Λιόντας (τύμπανα), Αργυρώ Βλαχοπούλου (μπάσο)

 

info
Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Απριλίου 2024
Metropolitan Urban Theater, Αλ. Φλέμινγκ 2

Εισιτήρια
Α΄ Ζώνη: 15€ κανονικό & 12€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑμεΑ, ατέλειες & ομαδικά) | | Β´ Ζώνη: 12€ κανονικό & 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑμεΑ, ατέλειες & ομαδικά)

Προπώληση εισιτηρίων: μέσω more.com https://www.more.com/theater/pati-rompert/

και καθημερινά 10:30-13:30 από το ταμείο του θεάτρου Metropolitan (Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη). Πληροφορίες: 2311 284 773