Εμπλουτισμένο με δημιουργικές παραστάσεις θα είναι το πρόγραμμα του Θεάτρου Αμαλία για τον μήνα Απρίλιο.

 

“ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ”

Με τον Γιώργο Παράσχο στο Θέατρο Αμαλία
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 21.00
1/4,  8/4, 15/4 , 22/4
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Γιώργος Παράσχος
ΚΕΙΜΕΝΟ: Χρήστος Κωνσταντίνου – Γιώργος Παράσχος.

Ένας μονόλογος βασισμένος σε αληθινή ιστορία που μιλάει για την ανθρώπινη ύπαρξη και την ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη και την εξάρτηση με στόχο την επιβίωση.

Στην νέα του αυτή παράσταση συμμετέχουν μέσω voice over οι : Βίβιαν Κοντομάρη της οποίας η υποκριτική δεινότητα μας έχει χαρίσει εξαιρετικές ερμηνείες τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Ο Πέτρος Ξεκούκης που όποιον ρόλο καλείται να ερμηνευσει τον φέρει εις πέρας με απολυτη μαεστρία. Όμως η απόλυτη έκπληξη και μεγάλη τιμή αυτής της παράστασης είναι δύο υπέροχες κυρίες. Η μοναδική Ελένη Προκοπίου που τα πανέμορφα μάτια της έχουν σφραγίσει την χρυσή εποχή του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου και που έστω και με αυτόν τον τρόπο επιστρέφει στο θέατρο 52 χρόνια μετά την αποχώρηση της από την υποκριτική.

Η άλλη κυρία είναι η λατρεμένη Έφη Παπαθεοδώρου που μέσα από τους ρόλους της στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο μας έχει χαρίσει αξέχαστες στιγμές γέλιου.

Τα voice over συμπληρώνουν η νεαρή ηθοποιός και εγγονή της κυρίας Ελένης Προκοπίου, Ελένη Πύρρου.

Ο Μάρκος Γιακουμόγλου πετυχημένος χορογράφος γνωστών θεατρικών παραστάσεων που τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την υποκριτική.

Ο ηθοποιός Βασίλης Κοτσεσαρίδης που το 2023 συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά του Γη της ελιάς

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 17 Ευρώ – Μειωμένο 15 Ευρώ (Ανέργων – φοιτητών – Αμέα

 

 

«Επιστροφή στον φόνο»

Agatha Christie
Bασισμένο στο έργο “Πέντε μικρά γουρουνάκια”
Ελληνική μετάφραση από τον Αντώνη Γαλέο
Σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη

Aπό Παρασκευή 5 Απριλίου
Κάθε Παρασκευή στις 21.00
Κάθε Σάββατο στις 18:30 & στις 21.00
Κάθε Κυριακή στις 18:30 & στις 21.00

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ανατρεπτική ιστορία μυστηρίου που θα σας συναρπάσει

H παράσταση «Επιστροφή στον φόνο», βασισμένη στην συναρπαστική ιστορία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Πέντε Μικρά Γουρουνάκια» που διασκεύασε για το θέατρο η ίδια η συγγραφέας, και ανέβηκε για πρώτη φορά σε ελληνική θεατρική σκηνή από το θέατρο Eliart, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, ταξιδεύει τον Απρίλιο στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα γουρουνάκια είναι πέντε. Το ένα είναι ο δολοφόνος. Και ο λύκος αυτή τη φορά δεν είναι ο κακός, αλλά εκείνος που θα λύσει το μυστήριο. Πώς όμως, χωρίς κανένα χειροπιαστό στοιχείο στα χέρια του.Τίποτα δεν είναι όπως νομίζουμε και όπως φαίνεται. Μια ιστορία φόνου και συνεχών ανατροπών.

Το συνεχές κυνηγητό ανάμεσα στον ένοχο και τα γουρουνάκια κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Η δράση του έργου κυλάει συναρπαστικά από το παρελθόν στο παρόν: Ο θεατής μπαίνει στη θέση του Επιθεωρητή και μελετά την κάθε μαρτυρία ξεχωριστά. Ποια είναι η «ανατριχιαστική» αλήθεια;

Εισιτήρια: 19€ (γενική είσοδος), 17€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, άνω των 65), 15€ (γκρουπ, άνω των 15 ατόμων)

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 19 Ευρώ – Μειωμένο 17 Ευρώ (Ανέργων – φοιτητών – Αμέα)

 

«Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ»

Του Άντον Τσέχοφ σε Διασκευή
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΚΑΙ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00

Η μονόπρακτη κωμωδία του Άντον Τσέχοφ «Η Επέτειος» έρχεται στις 11 και 18 Απριλίου 2024 στο Θέατρο «ΑΜΑΛΙΑ» σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίνας Γεωργούση και Γωγώς Κοτζαερίδου. Μια κωμωδία με απρόσμενες εκπλήξεις παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Radiant». Μια κωμωδία γεμάτη ευτράπελα και ανατροπές που θα προσφέρει γέλιο σε όλες τις ηλικίες.

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στην Τράπεζα Αμοιβαίας Πίστεως και Ωφέλειας η οποία γιορτάζει 15 χρόνια λειτουργίας. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντρέι Αντρέγιεβιτς μαζί με τον συνεργάτη του Κουσμά Νικολάγιεβιτς προσπαθούν να οργανώσουν την επέτειο της Τράπεζας ώστε η επιτροπή των μετόχων να μείνει ικανοποιημένη. Όμως, η τύχη αλλάζει τα σχέδιά τους και η Τράπεζα γεμίζει απρόσμενους επισκέπτες που αναστατώνουν τις προετοιμασίες τους. Όλα φαίνονται να κυλούν κανονικά είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Εισιτήρια: 10€ Κανονικό εισιτήριο, 8€ Φοιτητικό-Ανέργων

 

Αλ.Παπαδιαμάντη – ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ / ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ

Xάριν ενθουσιασμού και πηγαίας συγκίνησης
Ερμηνεύει ο Θεμιστοκλής Καρποδίνης
Δραματουργία / Διδασκαλία Ερμηνείας /Σκηνική Όψη / Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 21.00
Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου στις 21.00

Μετά τις sold out παραστάσεις και την πρωτόγνωρη, ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό και τη κριτική, έρχεται στο Θέατρο Αμαλία η θεατρική παράσταση «Όνειρο στο κύμα» &  «Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Θεμιστοκλή Καρποδίνη.

Με τα δύο αυτά έργα, «Όνειρο στο κύμα» και «Έρως Ήρως», ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, αποδίδει δύο από τις όψεις του Έρωτα, με δικά του βιώματα, από το δέος, τη μέθεξη, το πάθος, τη συντριβή, έως το μεγαλείο και τον ηρωισμό της ψυχής του.

Στο πρώτο, μας μεταφέρει στα χρόνια της εφηβείας του ένα παραδείσιο τοπίο εικόνων, χρωμάτων και ήχων. Μια νύχτα αντικρίζει με δέος την νεαρή συνομήλική του Μοσχούλα, καθώς κολυμπώντας γυμνή μες τη θάλασσα, κινδυνεύει. Η ευχαρίστηση ότι της σώζει τη ζωή αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία από την ερωτική επιθυμία.

Στο δεύτερο, που θα μπορούσε να ήταν η φυσική εξέλιξη του προηγούμενου, ο Έρωτας του Γιωργή για την αγαπημένη του γίνεται πάθος, όταν κινδυνεύει να την χάσει από έναν πολύ μεγαλύτερό του και ευκατάστατο Άνδρα.

Είναι μάλλον πιο εύκολο να κατανοήσουμε μιαν αλήθεια μέσα από ένα καλλιτεχνικό έργο, παρά μέσα από μια ενδελεχή ανάλυση, κι ο Παπαδιαμάντης μας πείθει, λέγοντας απλά και ταπεινά πως κανένας έρωτας δεν μπορεί να ευτυχήσει, εάν δεν υπάρχει σεβασμός προς τον εαυτό μας και προς τον άλλο, αφού η πραγματική απόλαυση ως αγαθό δεν εξαρτάται από την ικανοποίηση, αλλά από την ψυχική και την ηθική μας πληρότητα.

Δραματουργία / Διδασκαλία Ερμηνείας /Σκηνική Όψη / Σκηνοθεσία, Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεύει ο Θεμιστοκλής Καρποδίνης

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 15  Ευρώ – Μειωμένο 13 Ευρώ (Ανέργων – φοιτητών – Αμέα )
Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου και στο more.com by viva
Πληροφορίες :2310 842 509