«Ύστερα από δεκάδες βόλτες, εκατοντάδες βήματα και χιλιάδες σκέψεις την χρονιά που πέρασε η #VOΛΤΑ συνεχίζει το ταξίδι της, ενθουσιάζοντας, αγγίζοντας και συνδέοντας ανθρώπους, που αγαπούν την εναλλακτική τέχνη, τον περίπατο και τη μουσική.»

Η θεατρική ομάδα Scarmi με βάση το Ρέθυμνο Κρήτης, επιστρέφει στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη με μια ξεχωριστή και πρωτότυπη περιπατητική δράση που δεν πρέπει να χάσετε!

VOΛΤΑ

Βόλτα ~ η περιφορά γύρω από έναν άξονα / η διάνυση μίας απόστασης με τα πόδια, με ή χωρίς συγκεκριμένο προορισμό ή σκοπό.

Μια μουσική αφηγηματική περιπατητική δράση, βασισμένη στον ελεύθερο πειραματισμό μέσω της θεατρικής αφήγησης και της μουσικής, σε άρρηκτη σχέση με το φυσικό τοπίο. Εμπνευσμένη από τις καθημερινές σκέψεις των σύγχρονων κατοίκων της πόλης σε συνδυασμό με λογοτεχνικά κείμενα Ελλήνων συγγραφέων. Διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Οι ακροατές / θεατές μέσω της χρήσης ακουστικών κεφαλής απολαμβάνουν ένα μουσικό αφηγηματικό «ταξίδι» σε μια διαδρομή σε μορφή περιπάτου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης λίγο πριν τη δύση του ήλιου, χρησιμοποιώντας ως σκηνικό το φυσικό / αστικό τοπίο.

Ένα «ταξίδι» προσωπικό και συνάμα ομαδικό, επαναπροσδιορίζοντας την θέση μας στον χώρο και το χρόνο. Διερευνώντας τον τρόπο που αυτά μας επηρεάζουν και τα συναισθήματα που μας δημιουργούν. Μια διαφορετική ματιά στο χώρο που μας περιβάλλει και στο πως αλληλοεπιδρούμε με αυτόν.

Γιατί βγαίνουμε να περπατήσουμε, να κινηθούμε; Συμβάλλουν οι σκέψεις μας στην ανάγκη μιας βόλτας; Είναι το περπάτημα ένας τρόπος εκτόνωσης; Ένα τρόπος να διευκολύνουμε τη ροή της σκέψης μας ή ακόμα και να πάψουμε να σκεφτόμαστε; Πώς επηρεάζει και επηρεάζεται η σκέψη μας από αυτό που βλέπουμε, από αυτό που μας περιβάλλει;

Έχει ήχο η σκέψη μας; Ποια μουσική τον συνοδεύει; Πώς αλληλοεπιδρά ο εσωτερικός ήχος της σκέψης μας με τον ήχο του εξωτερικού κόσμου; Μπορεί η σκέψη να προσφέρει ένα προσωρινό καταφύγιο από τον θόρυβο του αστικού τοπίου;

Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην πόλη, ο ήχος των σκέψεων μας συγχωνεύεται με το ίδιο το ταξίδι. Κάθε βήμα συνοδεύεται από έναν πνευματικό διάλογο, μετατρέποντας τη βόλτα σε μια ψυχική και συναισθηματική εξερεύνηση. Το πολυσύχναστο αστικό τοπίο γίνεται το σκηνικό και οι σκέψεις μας οι πρωταγωνιστές. Τα βήματά μας δεν είναι μόνο ενάντια στο πεζοδρόμιο αλλά και ενάντια στους διαδρόμους του μυαλού. Ακόμη και μέσα στην αστική φασαρία, συμμετέχουμε σε μια σιωπηλή συνομιλία που εμπλουτίζει την εμπειρία.

Η δράση απευθύνεται σε μικρό αριθμό θεατών (16) & κρίνεται αναγκαία η χρήση άνετων παπουτσιών. Η δράση είναι συμπεριληπτική και για το αγγλόφωνο κοινό της πόλης. Τμήματα του περιπάτου δεν είναι προσβάσιμα για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Video trailer:

Συντελεστές:
Σύλληψη / Δραματουργία / Αφήγηση: Αποστολάκη Ελεάννα
Κείμενο: Εμπνευσμένο από το free press Κοντέινερ
Μετάφραση κειμένων: Καϊάφας Μάριος
Πρωτότυπη μουσική: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος (Hipcut), Πιτσιδήμος Χριστόφορος, Φλουρής Μιχάλης
Μίξη ήχου / Ηχητικός σχεδιασμός: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος
Βίντεο: Κώστας Γκλάβας (Obscura Lab)
Γραφιστικά / Φωτογραφίες / Οργάνωση Παραγωγής: Ομάδα Scarmi / ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΑΜΚΕ

 

info
Πότε: Παρασκευή 10, Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαΐου
Ώρα: 20.00
Σημείο έναρξης: Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου (Εγνατία 78)
Διάρκεια: 60 λεπτά.
Είσοδος: 10€ (μετρητά)
Υποχρεωτική προκράτηση θέσης: +30 6973 310 991
Απαραίτητη η προσέλευση 15 λεπτά νωρίτερα / Η παραγωγή δεν διαθέτει pos

 

 

 

 

 

Η  VOΛΤΑ είναι μια δράση  σε διαρκή εξέλιξη.