Μετρό μπορεί να μην έχουμε ακόμη, αλλά έχουμε γερανούς στα εργοτάξια του Μετρό. Οι γερανοί, λοιπόν, του Μετρό Θεσσαλονίκης θα φωταγωγηθούν με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για συμμετέχοντας έτσι στον εορταστικό στολισμό της πόλης ενόψη των γιορτών. Καθώς πλησιάζουμε πλησιάζουμε στην παράδοση του έργου, η διοίκηση του μετρό αποφάσισε να το γιορτάσει φέτος για πρώτη χρονιά συμβάλλοντας στην τουριστική και αγοραστική κίνηση των γιορτών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Αττικό Μετρό ΑΕ Γιάννη Μυλόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων 104,9 FM, «Το μετρό έχει μπει πια στη ζωή της Θεσσαλονίκης. Είπαμε για πρώτη φορά το μετρό να γιορτάσει Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη και να συμβάλει, μαζί με τους υπόλοιπους εορτασμούς, στις γιορτινές εκδηλώσεις… Έτσι, την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, θα κάνουμε μια μικρή γιορτή στα εργοτάξιά μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δηλαδή από τα πανεπιστήμια και μετά, Συντριβάνι, Αγίας Σοφίας, Βενιζέλου μέχρι και τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό, και θα ανάψουμε τους χριστουγεννιάτικους γερανούς του μετρό. Η πόλη φέτος έχει στο κέντρο της 4-5 πανύψηλους γερανούς οι οποίοι φαίνονται από παντού. Αυτοί οι γερανοί θα στολιστούν χριστουγεννιάτικα. Θα ανάψουμε λαμπάκια στους γερανούς, συμβολή στον γιορτινό στολισμό της πόλης».

Και συνέχισε:

«Είμαστε ένα κομμάτι της πόλης. Βέβαια το 2020 που θα λειτουργήσει το μετρό θα γίνει το πιο σημαντικό, ήδη αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια μικρή όχληση στις περιοχές, όπου υπάρχουν τα εργοτάξια, θέλουμε να αποζημιώσουμε τους κατοίκους των περιοχών και κυρίως τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κοντά στα εργοτάξιά μας και οι άνθρωποι όντως οχλούνται από τη λειτουργία τους. Έτσι λοιπόν με τη γιορτή αυτή, θα καλέσουμε και τον κόσμο στις περιοχές των εργοταξίων, θα τονωθεί η αγορά, ο τουρισμός».

Η Πορεία εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μυλόπουλος, αναφέρθηκε επίσης στο χρονοδιάγραμμα του έργου:

«Το 2019 ξεκινούν οι δοκιμαστικές λειτουργίες. Τον Νοέμβριο του 2020 παραδίδουμε το 75% του έργου, από τη Νέα Ελβετία μέχρι το Συντριβάνι. Αρχές του 2021 παραδίδουμε την Καλαμαριά, από τη Μίκρα μέχρι το Συντριβάνι. Τέλος του 2021, το αργότερο αρχές του 2022 παραδίδουμε και το υπόλοιπο κομμάτι, εντάσσοντας και τη Βενιζέλου μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Έτσι λοιπόν, το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό. Αυτή η μερική λειτουργία, είναι μια πρακτική πάρα πολύ συνηθισμένη σε όλα τα έργα μετρό στον κόσμο, έτσι έγινε και στην Αθήνα (…)» είπε.