Αύξηση της επισκεψιμότητας αποτυπώνεται φέτος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Πιερίας που χρηματοδοτεί τα τελευταία χρόνια δράσεις διαφημιστικής προβολής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η αντιπρόεδρος Ματούλα Βελώνη, ο γενική γραμματέας Θανάσης Κόκκινος και η οικονομική επόπτης Χάιδω Παπαχατζή επισκέφθηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Ελατοχώρι όπου συνομίλησαν τόσο με τη διοίκηση του χιονοδρομικούκαι τον ιδιοκτήτη του σαλέ καθώς και με επισκέπτες.

«Δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι και βαθιά ικανοποιημένοι βλέποντας χιλιάδες επισκέπτες και λάτρεις του σκι να απολαμβάνουν τη χειμερινή ομορφιά του τόπου μας. Αυτή που τα τελευταία χρόνια, ως Επιμελητήριο, προβάλλουμε με στοχευμένες δράσεις προβολής μέσω του διαδικτύου, της τηλεόρασης και της έντυπης διαφήμισης, στα κορυφαία ΜΜΕ της χώρας. Βλέποντας πινακίδες αυτοκινήτων από περιοχές της Αθήνας και ευρύτερα της νότιας Ελλάδας, όπου στόχευσαν οι τελευταίες μας διαφημιστικές καμπάνιες, αντιλαμβανόμαστε ότι η προσπάθειά μας είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Όμως δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής γιατί ο τόπος μας αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και των χειμερινών προορισμών», ανέφερε στο περιθώριο της επίσκεψης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του χιονοδρομικού κέντρου Κώστα Γκλάρα για τη φετινή λειτουργία του.

«Η χαρά μας είναι μεγάλη να βλέπουμε τόσο κόσμο που ήρθε από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να χαρεί το χιόνι και τις ομορφιές του Ελατοχωρίου. Μας γεμίζει με ικανοποίηση αλλά και με περισσότερη ευθύνη προκειμένου να διορθώσουμε και τις όποιες ατέλειες υπάρχουν» σημείωσε από τη πλευρά της η κα Βελώνη.

«Δεν είναι κάτι τυχαίο, ούτε κάτι που θα τελειώσει τώρα. Η προβολή της περιοχής είναι κάθε φορά ενταγμένη στον προγραμματισμό του Επιμελητηρίου. Δεν είναι κάτι αόριστο. Είμαι ευτυχείς με την αύξηση της επισκεψιμότητας και με την αύξηση των κερδών των μελών μας που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη ορεινή περιοχή. Γιατί αυτά είναι αλληλένδετα», υπογράμμισε η κα Παπαχατζή.

«Βλέπουμε στην πράξη ότι μπορεί η Πιερία να έχει μεγαλύτερη τουριστική σεζόν. Αυτό που εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ως Επιμελητήριο είναι ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για 12μηνη τουριστική σεζόν» υπογράμμισε ο κ. Κόκκινος.

«Η επισκεψιμότητα φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αυτό οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουμε κι εμείς ως σαλέ μέσω της διαφήμισης και φυσικά και το Επιμελητήριο που στέκεται δίπλα μας. Όλο αυτό που συμβαίνει εδώ δεν είναι τυχαίο γιατί έχουμε από πίσω και ένα ολόκληρο χωριό που έχει δραστήριους ανθρώπους» τόνισε ο εκπρόσωπος του σαλέ Κώστας Μελετίδης.

«Σε συνεννόηση με τη διοίκηση της χιονοδρομικής εταιρείας θέλουμε οι επισκέπτες να μπορούν να ανεβαίνουν στην καρέκλα του χιονοδρομικού όλο το χρόνο για να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα προς τον Όλυμπο και προς τη θάλασσα όχι μόνο το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι. Αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για να επισκεφθεί κάποιος το Ελατοχώρι 12 μήνες το χρόνο» σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου Αναστασία Μποστανίτη η οποία, εκτός των άλλων, ενημέρωσε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου για την αύξηση που καταγράφουν αυτό το διάστημα οι διαμονές  στα καταλύματα της περιοχής.