Με αφορμή την ανάγκη για καλλιτεχνική κινητικότητα, για διάδραση σε ποιοτικά μονοπάτια, για ανταλλαγή εκπαιδευτικών μεθόδων, για συναντήσεις που ξεφεύγουν από σύνορα και υπερβαίνουν τις κουλτούρες… το Μ.Α.Τ.Ε. Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου, για να καλλιεργήσει ακριβώς αυτό το έδαφος. Με άξονες την μουσική, την τέχνη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση, αυτή η διεθνής συνάντηση θα έχει φεστιβαλικό χαρακτήρα και στόχο να φέρει κοντά τους νέους ανθρώπους της πόλης, να τους δώσει βήμα και κίνητρο για να καταπιαστούν με νέες ιδέες. Άλλωστε αυτή η διοργάνωση είναι πλασμένη από ανθρώπους που οραματίζονται, δημιουργούν και καταπιάνονται με τα φεστιβάλ.

Στους χώρους του «Μύλου», όπου και θα πραγματοποιηθεί το Μ.Α.Τ.Ε. Festival, μια σειρά από δράσεις θα διεξαχθούν. Συναυλίες σχημάτων, show cases νέων καλλιτεχνών, workshops με ενδιαφέρουσα θεματολογία από αρχαία μουσικά όργανα μέχρι σύγχρονη τεχνολογία, ομιλίες και παρουσιάσεις με κύριο αντικείμενο τον πολιτισμό, προβολές μουσικών ντοκιμαντέρ, συζητήσεις σε «στρογγυλά τραπέζια» μεταξύ παραγωγών. Και κάπως έτσι το ανήσυχο γρανάζι των νέων ζυμώσεων θα κινήσει με έναν ξεκάθαρο προορισμό: να επιλεγούν καλλιτέχνες που θα συνδιαλλαγούν με άλλους σε επόμενες διοργανώσεις.

Σχετικά με το Φεστιβάλ

To  M.A.T.E. είναι μια διεθνής συνάντηση διοργανωτών φεστιβάλ, που έχει σαν περιεχόμενο αυτό που υποδηλώνουν τα αρχικά  που σχηματίζουν το όνομα «Music-Art-Technology-Education». Την πρωτοβουλία αυτή στήριξε η ένωση των Δήμων Coimbra μέσω προγράμματος της Creative Europe. To  M.A.T.E. έχει την αντίστοιχη διοργάνωση στην Βραζιλία, με προοπτική να ενοποιηθεί με την Ευρωπαϊκή στο επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβάνοντας και χώρες της Αφρικής.

Σε αυτή την πρώτη φάση τρεις διοργανωτές «M.A.T.E festival» (Coimbra /Portugal), «Mare festival» (San Diago de Compostela/Spain), «Gaia Festival» Thessaloniki/Greece, ξεκίνησαν  ένα μακρύ ταξίδι, ώστε να «ενώσουν» τις ακτές του Ατλαντικού  με αυτές της Μεσογείου και να συμβάλλουν στην κινητικότητα μεταξύ των καλλιτεχνών και του δημιουργικού τους έργου.  Σε κάθε χώρα αρχίζουν αντίστοιχα τριήμερες εκδηλώσεις, ενώ θεματικά γεγονότα θα συμβαίνουν και κατά την διάρκεια του 2024.

Που και πότε;

Η τριήμερη διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη θα γίνει στους τρεις κλειστούς συναυλιακούς χώρους του «Μύλου» και στους υπαίθριους χώρους του την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Μάλιστα, στον εξωτερικό χώρο dj’s, street food και εξωτικά ποτά θα μας προετοιμάζουν για τις μουσικές του κόσμου -κυρίως της χώρας μας- που θα παρουσιαστούν με live streaming στις συνεργαζόμενες πόλεις Coimbra και Sandiago de Compostelα.

*Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Προπώληση εισιτηρίων:
Ημερήσιο: 10 ευρώ
Τριημέρου: 20 ευρώ

 

info
5-7 Οκτωβρίου 2023
Mylos Area, Γεωργίου Παπανδρέου 56

 

από έως
#FALL IN THE CITY_ Πολιστιστικά Νέα Ζωντανή Μουσική