Υλικά:
6 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμ.
1 ½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλυκού κανέλα
¼ κ.γλυκού γαρύφαλλο
1 ½ κούπα καρύδια χοντροσπασμένα

για το σιρόπι…
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κ.σούπας χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
5 γαρύφαλλα

Χτυπάμε στο μίξερ ΚΑΛΑ, τα αβγά και τη ζάχαρη έτσι ώστε να γίνουν σαν κρέμα. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα του αβγού και ζάχαρης λίγο λίγο, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 25×25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Θα χρειαστεί 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αφού ψηθεί η καρυδόπιτα, περιχύνουμε το χλιαρό σιρόπι σε δόσεις, έτσι ώστε να βραχεί σωστά και παντού. Κόβουμε το γλυκό μας κρύο.