Υλικά:
Α.2 κούπες χλιαρό νερό
3 ½ κ.σούπα μαγιά σε σκόνη
1 ½ κ.σούπας ζάχαρη
Β.2 μικρά αβγά
1 ασπάδι
1 κ.σούπας αλάτι
¾ κούπας ζάχαρη
μισή κούπα λάδι
1 κούπα σταφίδα ξανθιά
1 κούπα σταφίδα μαύρη
1 κούπα καρύδια
1 κούπα διάφορα γλασαρισμένα φρούτα
Αλεύρι γ.ο.χ. (3 ½ κούπες περίπου)
Γ.1 αβγό ακόμα για απάλοιψη
1 ½ κούπα ζάχαρη
¼ κούπας κανέλα

Δημιουργούμε προζύμι (με τα υλικά Α). Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά Β και ζυμώνουμε. Θέλουμε να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα χέρια. Έπειτα, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 3 μπάλες. Ανοίγουμε το καθένα σε κορδόνι και τα δύο τα περνάμε από κανέλα και ζάχαρη. Φτιάχνουμε μια πλεξούδα έχοντας το άνευ κανέλας και ζάχαρης κορδόνι, στη μέση. Τέλος, κλείνουμε σε στεφάνι τη πλεξούδα μας. Αλοίφουμε με αβγό όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο, για 45-50 λεπτά.