Η Ιστορία

Σύμφωνα με διάφορες ελληνικές παραδόσεις, οι Καλικάντζαροι είναι άνθρωποι με κακιά μοίρα μεταμορφωμένοι σε δαιμόνια… Οι Καλικάντζαροι εμφανίζονται για 12 ημέρες, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια.

Στη δική μας ιστορία, ο κ. Ξενοφώντας είναι ένας ευυπόληπτος, επιφανής κι εύπορος εργοδότης που απεχθάνεται τα δώρα, τις γιορτές και τα Χριστούγεννα. Η γρουσουζιά του, την παραμονή των Χριστουγέννων, θα προκαλέσει το ανάθεμα των εργαζομένων του και θα μεταμορφωθεί σε Καλικάντζαρος!

Για καλή του τύχη, την ίδια στιγμή, ο Θεός αναθέτει μία αποστολή στον «άτακτο» Άγγελο Ιεζεκιήλ: να κατεβεί στη Γη τα Χριστούγεννα, να βρει έναν γρουσούζη άνθρωπο και να καταφέρει να τον κάνει καλό…  Ο Άγγελος συναντάει τον Καλικάντζαρό μας και ξεκινούν για τη Χριστουγεννούπολη, την χώρα των Νεραιδών, των Χιονονιφάδων, των Ξωτικών και του Άγιου Βασίλη.

Ίσως σε αυτό το ταξίδι, συμβούν πράγματα και θάματα, κι ο γρουσούζης κ. Ξενοφώντας πιστέψει τελικά στη μαγεία των Χριστουγέννων…

Η Παράσταση

Ο «Καλικάντζαρος» μετά από την περυσινή επιτυχημένη παρουσίαση, ανεβαίνει αυτά τα Χριστούγεννα για 2η χρονιά στο Θέατρο Αθήναιον από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου για λίγες εορταστικές παραστάσεις.

Ένα Χριστουγεννιάτικο θεατρικό και χορευτικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους με 12 χορευτές επί σκηνής σε διάφορους ρόλους, τον Άγγελο με τον Καλικάντζαρό μας και φυσικά τον Άγιο Βασίλη με τα ξωτικά του για το άναμμα του πελώριου στολισμένου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου!

Να είστε εκεί.  Αυτά τα Χριστούγεννα, θα περάσουμε τέλεια!

Συντελεστές:
Κείμενα: Παύλος Μητσόπουλος – Δημήτρης Βαλσαμίδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαλσαμίδης
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Κατίδης
Βοηθός Χορογραφιών: Εύη Κουρσαράκου
Art Director: Μαγδαληνή Σίγα
Σκηνογραφία / Props: Μαγδαληνή Σίγα
Σχέδια κοστουμιών / Ενδυματολογία: Κωνσταντίνα Καπανίδου
Κατασκευή Κοστουμιών: Φωτεινή Τσατσιρίδου, Νίκος Μηνάς
Φωτό/Video/Γραφικά: Παναγιώτης Πέτρου
Τεχνική υποστήριξη: Μιχάλης Βιδάλης
Παραγωγή: Underdog Entertainment

Παίζουν:
Καλικάντζαρος: Χρήστος Κατίδης
Άγγελος Ιεζεκιήλ: Κώστας Καφαντάρης

Παίζουν και Χορεύουν:
Λίτσα Τζούρου, Κατερίνα Μπογιατζή, Δώρα Ορφανίδου, Απόστολος Τριανταφύλλου, Γεωργία Σταυρίδου, Σοφία Ξέλη, Κατερίνα Ψώμογλου, Εύα Στάμογλου, Θεοδοσία Κυπράκη

Φωνή του Θεού: Μιχάλης Σιώνας

 

info
Θέατρο Αθήναιον Από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023
Τιμή εισιτηρίων από 10 ευρώ
Εισιτήρια και πρόγραμμα παραστάσεων διαθέσιμα online στο https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalkalikantzaros-mia-christougenniatiki-istoria-1/ στα καταστήματα Public, Wind και Mediamarkt, και στα ταμεία του θεάτρου τηλ 690 6467283 & 6944 131755 (παραγωγή)
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά (με το διάλειμμα)
Γενική είσοδος για ενήλικες και ανήλικους από 2 ετών (κι έχουν θέση) από 10 Ευρώ.
Αγκαλιά μπορείτε τα παιδιά κάτω των 2 ετών. Η παράσταση ενδείκνυται για παιδιά από 3 ετών και πάνω.

Παραστάσεις για Συλλόγους και Σχολεία
Από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιούνται παραστάσεις για συλλόγους και σχολεία τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας στις 10.00πμ

Για διαθεσιμότητα και κρατήσεις επικοινωνείσετε με την υπεύθυνη κρατήσεων στο τηλέφωνο 6977 407217 ή στείλτε mail στο [email protected]

από έως
Παιδικό Θέατρο