ΤΙ;
Μια πόλη γεμάτη νέους, με ένα παρελθόν μωσαϊκό και σημάδια διαφορετικών πολιτισμών, η Θεσσαλονίκη απλώνεται από το Θερμαϊκό μέχρι τον Κεδρηνό Λόφο και προσκαλεί φωτογράφους, ερασιτέχνες και μη, να αιχμαλωτίσουν τη μαγεία της σε ένα κλικ.
To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ επιμελείται το προωθητικό του υλικό και χαράζει μια πιο “πράσινη” πορεία: φέτος, καταργούμε τα συμβατικά ενημερωτικά τρίπτυχα, αξιοποιούμε την κληρονομιά του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας και στην αυγή του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, αφουγκραζόμαστε τις δημιουργικές φωνές της πόλης μας και σας καλούμε να συμμετέχετε σε έναν διαγωνισμό ανοιχτό σε όλους!

Με τίτλο “Θεσσαλονίκη: Χίλιες όψεις, ΕΝΑ ΚΛΙΚ!”, ο διαγωνισμός του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ θα αναδείξει την πιο δημιουργική και πρωτότυπη αποτύπωση της πόλης της Θεσσαλονίκης, μια φωτογραφία η οποία θα εκτυπωθεί ως καρτ-ποστάλ βοηθώντας το κοινό να ταυτίσει την υπηρεσία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη – ΚΕΔΗΘ με την πόλη της Θεσσαλονίκης όπου εδρεύει και την οποία εξυπηρετεί.

Ο διαγωνισμός θα αναδείξει ΤΡΕΙΣ νικητήριες φωτογραφίες:
η 1η θα εκτυπωθεί σε 2.500 αντίτυπα
η 2η θα εκτυπωθεί σε 1.500 αντίτυπα και
η 3η θα εκτυπωθεί σε 500 αντίτυπα.

Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν σε μέγεθος καρτ-ποστάλ, θα φέρουν στην εξωτερική πλευρά τη νικήτρια φωτογραφία, το λογότυπο του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη-ΚΕΔΗΘ, την υπογραφή του/της φωτογράφου, ενώ στην πίσω όψη θα περιλαμβάνουν σύντομη περίληψη των δραστηριοτήτων του EUROPE DIRECT και τα στοιχεία επικοινωνίας με το Κέντρο. Το σύνολο των καρτ-ποσταλ θα διανεμηθεί σε κάθε γωνιά της πόλης μας για την προβολή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Θεσσαλονίκη – Κ.Ε.ΔΗ.Θ.!

 

ΠΩΣ;
Με αποστολή mail στο: [email protected].
Επισυνάπτετε την φωτογραφία που υποβάλλεται στο διαγωνισμό, την υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης προσώπων που τυχόν εμφανίζονται στη φωτογραφία σας (θα τη βρείτε σε σύνδεσμο στους ΟΡΟΥΣ του διαγωνισμού) και φροντίζετε να αναγράφεται στο θέμα του email σας ο τίτλος του διαγωνισμού και το ονοματεπώνυμο σας.

 

ΠΟΤΕ;
Διάστημα υποβολής φωτογραφιών: 16 – 26 Νοεμβρίου 2022
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΙΚΗΤΩΝ
Οι νικητήριες φωτογραφίες θα αναδειχθούν μετά από αξιολόγηση από την τριμελή επιτροπή που συναπαρτίζεται από τις:

  1. Δρ Δήμητρα Ακριτίδου, Δημοτική Σύμβουλος- Πρόεδρος ΚΕΔΗΘ
  2. Θούλη Μισιρλόγλου, Διευθύντρια 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
  3. Όλια Α. Παναγιωτοπούλου, Επικεφαλής EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ

ενώ καθοριστική θα είναι και η Ψήφος του Κοινού, με τη μορφή κοινοποιήσης (share) στο  Facebook  και εκδήλωση προτίμησης (like και σχόλιο) στο Instagram.
Οι τρεις φωτογραφίες με την υψηλότερη βαθμολογία (40% ψήφος κοινού και 60% βαθμολογία επιτροπής) θα είναι οι νικήτριες και θα ανακοινωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ και στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΘ στις 4 Δεκεμβρίου 2022. Οι νικητές θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για την ανάδειξή τους και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.
Όλες οι  ληφθείσες φωτογραφίες θα αναρτώνται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη- ΚΕΔΗΘ ως stories και θα παρατεθούν σε δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΘ με τα ονόματα των δημιουργών τους.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2313317353

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
–Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτως ηλικίας.
-Κάθε συμμετέχων/ουσα μπορεί να στείλει από μία φωτογραφία.
-Οι φωτογραφίες θα πρέπει να συμμορφώνονται με κανόνες κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας, να μην προάγουν τη ρητορική μίσους με υβριστικούς και άλλους χαρακτηρισμούς, τους διαφυλετικούς και διακρατικούς διαχωρισμούς, να σέβονται τη διαφορετικότητα, την ισότητα και το σεβασμό στο δημόσιο χώρο.
Μαζί με τη φωτογραφία, θα δημοσιευθεί και το όνομα και επώνυμο του δημιουργού, καθώς οι καρτ-ποστάλ που θα προκύψουν θα αποτελούν και επίσημα έργο του δημιουργού τους.
-Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή JPEG, σε μέγεθος 10×13 εκατοστά και στα 300 dpi.
-Αν απεικονίζονται πρόσωπα στη φωτογραφία, ο/η φωτογράφος θα πρέπει να έχει την έγγραφη συναίνεση των απεικονιζόμενων. (σε αυτήν την περίπτωση μαζί με τη φωτογραφία καλείστε να αποστείλετε ξεχωριστά την γραπτή, ενυπόγραφη συγκατάθεση όσων απεικονίζονται στη φωτογραφία. Την σχετική αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ
-Οι φωτογραφίες που θα αναρτώνται πρέπει να είναι πρωτότυπο έργο του/της αποστολέα-συμμετέχοντα/ουσα και να μην καταπατούν διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όσοι/ες αποστείλουν φωτογραφίες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να συμφωνούν με τους νομικούς όρους που διέπουν την ανάρτηση υλικού στο Facebook (https://www.facebook.com/terms.php) / Instagram (https://privacycenter.instagram.com/). Επίσης, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται την αναπαραγωγή και χρήση των φωτογραφιών σας από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.
-Επιτρέπεται η χρήση φίλτρων.
-Διαγωνιζόμενοι/ες που χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να κερδίσουν, όπως τη χρήση bot για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Facebook ή/και κάνουν φραστικές και άλλες επιθέσεις σε άλλους/ες διαγωνιζόμενους/ες, θα αποκλείονται αυτόματα από το διαγωνισμό.
-Οι διοργανωτές/τριες δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια, άμεση ή έμμεση ζημία προκληθεί σε συμμετέχοντα/ουσα ή/και σε τρίτους στο πλαίσιο της συμμετοχής του/της στο διαγωνισμό.
-Οι διοργανωτές του διαγωνισμού έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν τα προσωπικά δεδομένα (όνομα, επώνυμο, φωτογραφίες, προτάσεις για αλλαγή), έως και τον απολογισμό της τρέχουσας γενιάς των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT. Μετά το πέρας της περιόδου, θα διαγραφούν αυτόματα.