Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνει την επίσημη πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών στην Εργοθεραπεία BSc (Hons) Occupational Therapy από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists WFOT). Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στα campuses του Αμαρουσίου, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University.

Η ιστορική αυτή διάκριση – η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα για τους φοιτητές και αποφοίτους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου – προέκυψε σε συνέχεια εκτενούς αξιολόγησης του προγράμματος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, αξιολογήθηκαν: οι μαθησιακοί στόχοι και το περιεχόμενο του προγράμματος, οι εκπαιδευτικές μέθοδοι, οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις (εργαστήρια κλπ), το ακαδημαϊκό προσωπικό, η διαδικασία διασφάλισης της ποιότητας και το δίκτυο πρακτικής άσκησης.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο  που διαθέτει την επίσημη πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών, γεγονός το οποίο αποδεικνύει το εξαιρετικό ακαδημαϊκό επίπεδο του προγράμματος και αποτελεί την ύψιστη αναγνώριση στην επιστημονική κοινότητα των Εργοθεραπευτών. Παράλληλα, γίνεται κοινωνό και αναμεταδότης του φετινού μηνύματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εργοθεραπείας στις 27/10/17. Να Ενημερώνει, να Εμπνέει και να Επιδρά ως εκπαιδευτικός οργανισμός για την αναγνώριση της χρησιμότητας της Εργοθεραπείας στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

Η Linda Renton (MSc, BSc (Hons), HCPC, Dip COT), Senior Lecturer and  Academic Link του Queen Margaret University, σε δήλωσή της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Υγείας του Queen Margaret University είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο από τις πρόσφατες ειδήσεις που έλαβε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σχετικά με την πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας πολύ αυστηρής διαδικασίας, το οποίο εξασφαλίζει ότι το πρόγραμμα σπουδών πληροί όλα τα απαιτούμενα πρότυπα εκπαίδευσης στην επαγγελματική θεραπεία της επιστήμης της Εργοθεραπείας. Είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα του Κολλεγίου, το οποίο αντανακλά την αφοσίωση και την εμπειρία της ακαδημαϊκής ομάδας, καθώς και τη δέσμευση των επαγγελματιών εργοθεραπευτών οι οποίοι συμβάλλουν στην απαραίτητη κλινική άσκηση των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το πρόγραμμα BSc (Hons) Occupational Therapy προσφέρεται στα τρία campuses του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και οι πρώτοι απόφοιτοι έχουν ήδη βγει στην αγορά εργασίας. Συγχαίρουμε θερμά  το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για το εξαιρετικό αυτό επίτευγμα!»

Θυμίζουμε ότι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, τo Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι από το 2014 πλήρες μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εργοθεραπεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (European Network of Occupational Therapy in Higher Education– ΕΝΟΤΗΕ). Πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από την Ελλάδα που είναι μέλος του Οργανισμού. Το Κολλέγιο, έχοντας κοινά οράματα με άλλα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα, με την ιδιότητα του πλήρους μέλους, συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εργοθεραπεία, με επόμενο σταθμό το επίσημο συνέδριο της ΕΝΟΤΗΕ το 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr