Πιτσιρικάδες που τριγυρίζαν στο στοιχείο τους, έφηβοι που ένιωθαν σαν στο σπίτι τους, «μεγάλοι» που έγιναν και πάλι παιδιά, κορίτσια με πολύχρωμες στολές, αγόρια, μαέστροι του e-gaming, με χαμόγελα φωτισμένα από το φως της οθόνης. Το biscotto ήταν καλεσμένο στο πάρτυ του Γερμανού, που αποφάσισε να βάλει το gaming της νέας εποχής στον χάρτη. Και τα κατάφερε.

Ο Γιώργος Μαυρίδης, επιστρέφει στα γήπεδα…

Το παιχνίδι της ηλεκτρονικής μας εποχής είναι προσβάσιμο σε όλους και ο Γερμανός, στο περίπτερο που δημιούργησε, ήθελε να γίνει γνωστό. Φωνές, αφοσίωση, γέλια, τεχνική, τακτική, αγωνία, ικανοποίηση, όλα μαζεμένα, στο ίδιο σημείο. Εκεί, που χτυπούσε η καρδιά της τεχνολογίας.

Cosplay. Στην Θεσσαλονίκη. Καλή μας αρχή.

Οι Gamers κι ο πολύχρωμος κόσμος τους.

Τα δάχτυλα στο ποντίκι, τα αυτιά τυλιγμένα με ακουστικά, τα μάτια προσηλωμένα στην οθόνη. Παιχνίδια ρόλων, παιχνίδια στρατηγικής, ακραία ρεαλιστικό ποδόσφαιρο, ο Αντετοκούμπο, στα χέρια σου. Ταχύτητα, δράση και αντίδραση, περιπέτεια, αδρεναλίνη. Οι υπολογιστές και οι παιχνιδομηχανές, πλέον διαθέτουν ένα συμπυκνωμένο «λούνα πάρκ» για την πάρτη σου.

Και σε προσκαλούν να το ζήσεις, από την πολυθρόνα σου, από την οθόνη του κινητού σου, από τη γιορτή που έστησε ο Γερμανός στην 85η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης. Εντός κι εκτός οθόνης.

Ο Forg1ven. Και ο Antilipsi.

Σε μια γιορτή, υπάρχουν και ιδιαίτεροι καλεσμένοι. Φρόντισε που λες ο Γερμανός, στον χώρο που έφτιαξε στην Θεσσαλονίκη, να καλέσει τον Forg1ven, έναν μύθο του gaming, για αγώνα επίδειξης. Επαγγελματισμός, League of Legends, νεαροί που τον κυκλώνουν και κοιτούν τα δάχτυλα και την οθόνη του. Τα esports, είναι το σκάκι στο παρόν μας, και η χώρα μας βγάζει Grandmasters. Δέξου το. Απέναντί του ο Antilipsi, η νέα ανερχόμενη δύναμη σε τεχνολογία και gaming. Το παιχνίδι τους, μοιάζει με χορογραφία. Καθαρή τέχνη με πληκτρολόγια, led φωτισμό, και ανοιχτά στόματα από τους θεατές.

Ο μύθος Forg1ven,
απέναντι στον Antilipsi.

Για την ιστορία, ο Forg1ven, επικράτησε.

Τότε και τώρα.

Το gaming, τρέχει. Τα esports κατακτούν τον ηλεκτρονικό κόσμο μας και το μέλλον τους, διαγράφεται λαμπρό. Μα κάποτε, έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Και ο Γερμανός, προσέγγισε την ιστορία αυτή, με σεβασμό, έδωσε σημασία στο παρελθόν, προκάλεσε τους επισκέπτες να το γνωρίσουν. Δημιουργήθηκε έως και ειδικό παιχνίδι ερωτήσεων για το History of Gaming, που κλήρωνε δώρα σε όσους πλησίασαν την οθόνη «διαβασμένοι»!

Το Cosplay Parade!

Οι ήρωες του gaming είναι μια οπτική απόλαυση. Άλλωστε, στο χτίσιμο τους, μπλέχτηκαν οι κορυφαίοι καλλιτέχνες τους είδους, που έπλασαν χαρακτηριστικά και μορφές, απόλυτου ρεαλισμου, έντονων χρωμάτων, σιλουέτες που μόνο απαρατήρητες δεν περνούν! Σε ένα εντυπωσιακό σύνολο λοιπόν, οι λάτρεις της ψηφιακής δημιουργίας, κλήθηκαν να στήσουν μια παρέλαση. To Cosplay, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, και αποβιβάστηκε, με τη σειρά του στην χώρα μας.

Στολές φτιαγμένες στο χέρι, υλικά που έφτασαν από τις άκρες του πλανήτη μας, πρόσωπα μπογιατισμένα, αποφάσισαν να μας εισάγουν σε γειτονιές με νεράιδες, πειρατές, ξωτικά, στρατιώτες. Μια εξωπραγματική γιορτή, που σε τραβά, σε καθηλώνει, σε παρασύρει. Κι ο Γερμανός, φρόντισε να κλείσει την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, με μια παρέλαση βγαλμένη από τα όνειρα των gamers που γίνονται πραγματικότητα.

Η γεύση που έμεινε

Η τεχνολογία τρέχει. Και σε προκαλεί να της κρατήσεις το χέρι και να βυθιστείς στους χάρτες που έφτιαξε για την διασκέδασή σου. Το gaming είναι ένας τόπος, που στον πιεσμένο σου χρόνο και χώρο, μπορείς ακόμα να… παίξεις. Ένας τρόπος για μοίρασμα, για ανάδραση, για να ξεσκάσεις, για να ξεσπάσεις, για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου αδειάζοντας αυτές από το λάπτοπ σου.

Ο Γιώργος Μαυρίδης. Αφοσιωμένος.

Είναι ένας τρόπος, για να γίνεις ξανά παιδί. Ένας τρόπος να βρεθούμε ξανά μαζί, και να στήσουμε παιχνίδι. Όπως κάναμε πάντα.