Για πάνω από τρεις δεκαετίες φέρνει την άνοιξη στην Καλαμαριά, ενώ ο συνδυασμός των χρωμάτων και των αρωμάτων της φύσης με τις ανάσες της θάλασσας είναι μοναδικός και καθιστά την Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς, μία από τις πλέον ξεχωριστές ανθοεκθέσεις της χώρας.

Η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς επιστρέφει για 36η χρονιά, με αέρα ανανέωσης.

Από το 1987 όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά, η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς, αποτελεί έναν θεσμό που αναδεικνύει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η φύση και ταυτόχρονα τον τόπο μας, την Καλαμαριά και τις ομορφιές του.

Ο Δήμος Καλαμαριάς, με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο και την ιστορία του, αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, τη θάλασσα, την ακτή και την ίδια τη φύση, ανοίγει και φέτος την 36η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς, ανανεώνοντας την αισθητική και τον προσανατολισμό της, σε μία προσπάθεια αναβάθμισης του ιστορικού αυτού θεσμού.

Η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς, όμως, έρχεται φέτος να αναδείξει και να ενισχύσει την ανάγκη και τον μεγάλο αγώνα της δημοτικής αρχής και της κοινωνίας της πόλης για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, την αξιοποίησή του και την απόδοσή του στους πολίτες, οι οποίοι στις 10 ημέρες της διάρκειάς της θα παίρνουν βαθιές, θαλασσινές ανάσες περπατώντας σε διαδρόμους γεμάτους λουλούδια, φυτά και βότανα.

Από την Τετάρτη15 Μαΐου έως και την Κυριακή 26 Μαΐου, τα λουλούδια, τα φυτά, τα βότανα και τα μυρωδικά, θα δεσπόζουν δίπλα στην μαγευτική θέα της θάλασσας και τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χώρο της πλαζ.

Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς ανοίγει την Τετάρτη, με μία δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς στις 10.30 π.μ. οι «Cleaningans», με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου θα καθαρίσουν την ακτή.

Στις 19:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης και στη συνέχεια το πολυμελές μουσικό σχήμα «Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας» θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες μουσικά στο χρόνο και το ελληνικό πεντάγραμμο.