Με την πεποίθηση ότι  το παιχνίδι είναι ένα μέσο που επιδρά θετικά στην ολόπλευρη εξέλιξη των  παιδιών, με κίνητρο την αγάπη για τα παιδιά, τη φαντασία, την καινοτομία και την αναζήτηση για εναλλακτικούς τρόπους μάθησης, το 2015 ιδρύθηκε η Eduk8.

H Eduk8 αποτελεί επίσημο αντιπρόσωπο της LEGO Education για την Ελλάδα και την Κύπρο εξοπλίζοντας σχολεία, εκπαιδευτήρια με τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά υλικά που προσφέρονται από τη LEGO Education με στόχο τη προώθηση της βιωματικής μάθησης και πρακτικής άσκησης, καθώς και με τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Από το 2017 αποτελεί επίσης και αποκλειστικό συνεργάτη της LEGO Education Academy, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης της LEGO Education που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες της εκπαίδευσης και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τη προσέγγιση της LEGO Education και να αποκομίσουν τα μέγιστα από τα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Στην Eduk8 μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικές προτάσεις για όλες τις βαθμίδες, από την προσχολική ηλικία μέχρι και την τριτοβάθμια. Ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο θα βρείτε εκπαιδευτικά εργαλεία για την ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων στους μικρούς μαθητές, όπως η κοινωνικο-συνασθηματική ανάπτυξη, ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και αφήγησης, αλλά και πρώιμων μαθηματικών. Πολλά από αυτά τα προγράμματα έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με μεγάλα πανεπιστήμια όπως το TUFTS, το ΜΙΤ και το Cambridge και ο βασικός πυρήνας τους είναι το παιχνίδι.

Σε δημοτικό και γυμνάσιο επίσης θα βρείτε τα πιο γνωστά εργαλεία εκπαιδευτικής ρομποτικής παγκοσμίως. Από τις πιο γνωστές πλατφόρμες είναι τα LEGO Education WeDo 2.0, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-10 και το LEGO Education Mindstorms Education EV3 το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 και πάνω και χρησιμοποιείται ακόμα και από πανεπιστήμια σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών παγκοσμίως.

Από το 2017 στα πλαίσια της αποκλειστικής συνεργασίας της Eduk8 με τη LEGO Education Academy φέρνοντας για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Κύπρο το παγκόσμιο πρόγραμμα της LEGO Education και δημιουργώντας την LEGO Education Academy Greece  για την διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων για ενήλικες που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και απλούς χρήστες που θέλουν να αποκομίσουν τα μέγιστα από τα εκπαιδευτικά τους υλικά. Τα σεμινάρια αποτελούν τη μόνη επίσημη εκπαίδευση που πραγματοποιείται διεθνώς από την ίδια τη LEGO Education και παρέχονται σε κάθε χώρα μέσω των εξουσιοδοτημένων Certified Teacher Trainer. Στη χώρα μας πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι συμμετέχοντες πέρα της μοναδικής εμπειρίας ενισχύουν σημαντικά το βιογραφικό τους.

Πλεονεκτήματα εκπαίδευσης από την LEGO Education Academy

Ανταλλαγή γνώσεων: Οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την τάξη και αποκομίζουν νέες γνώσεις από άλλους εκπαιδευτικούς.

Hand-on προσέγγιση: Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν τα υλικά της LEGO Education μέσω μαθημάτων πρακτικής εξάσκησης και μαθαίνουν πως να μεγιστοποιούν το κάθε μάθημα ανακαλύπτοντας συνεχώς σύγχρονες και δημιουργικές τεχνικές διαχείρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος και της τάξης.

Προσαρμοστικότητα: Ο εκπαιδευτής προσαρμόζει το περιεχόμενο καθώς και την ταχύτητα της εκπαίδευσης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εκπαιδευόμενου παρατηρώντας την ατομική συμμετοχή του καθενός.

Αξιολόγηση και πιστοποίηση: Οι δραστηριότητες σε κάθε εκπαίδευση περιέχουν και μικρές προκλήσεις ώστε να αξιολογείτε η πρόοδος των συμμετεχόντων. Στο τέλος της εκπαίδευσης απονέμεται επίσημο πιστοποιητικό από την LEGO Education Academy που αποδεικνύει τις γνώσεις οι οποίες αποκτήθηκαν.

Αν ονειρεύεσαι ένα χώρο από LEGO, που μάλιστα φέρει και την υπογραφή της LEGO Education η Eduk8 μπορεί να σε καθοδηγήσει ώστε να δημιουργήσεις το δικό σου LEGO Education InnovationStudio. Τα LEGO Education Innovation Studio αποτελούν παράδειγμα ενός σύγχρονου χώρου διδασκαλίας και καινοτομίας, με τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά υλικά.

Τέλος στην Eduk8 μπορείτε να απευθυνθείτε ακόμα και για συμβουλές είτε αν κάνετε το πρώτο σας βήμα στην εκπαίδευση είτε αν επιθυμείτε την εξέλιξη των προγραμμάτων σας. Μάθετε τα πάντα για την εναλλακτική βιωματική μάθηση, την εκπαιδευτική ρομποτική, σύγχρονες μεθόδους αλλά και νέες τάσεις στην εκπαίδευση. Για συνεχείς ενημερώσεις και νέα ακολουθήστε την Eduk8 στο Facebook.

Μάθετε περισσότερα στο www.eduk8.gr

Επικοινωνία: [email protected], 2316011012