Το Netflix ετοιμάζει ένα βιογραφικό φιλμ με τίτλο «Nyad«, που θα επικεντρώνεται στη μαραθώνια κολυμβήτρια Νταϊάνα Ναϊάντ.

Η Νταϊάνα Ναϊάντ, σε ηλικία 64 ετών ήταν η πρώτη που κατέκτησε “την υψηλότερη κορυφή της κολύμβησης”… κολυμπώντας για 53 ώρες μια απόσταση 177 χιλιομέτρων από την Κούβα στη Φλόριντα στον επικίνδυνο ωκεανό, χωρίς κλουβί προστασίας από καρχαρίες. Η απόσταση Aβάνα-Key West είναι μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων και η προσπάθεια της αθλήτριας ήταν η δεύτερη στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, αφού στα 28 της δεν στάθηκε τυχερή.

Στο καστ της ταινίας, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί αργότερα, θα δούμε την υποψήφια για Όσκαρ Ανέτ Μπένινγκ (Τα Παιδιά Είναι Εντάξει) και τη βραβευμένη με Όσκαρ Τζόντι Φόστερ (The Mauritanian). Η Ανέτ Μπένινγκ θα υποδυθεί την Νταϊάνα Ναϊάντ και η Τζόντι Φόστερ θα υποδυθεί την Μπόνι Στολ, την προπονήτρια και παλιά φίλη της Ναϊάντ.

Η ταινία σηματοδοτεί το αφηγηματικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του βραβευμένου με Όσκαρ, BAFTA και Emmy διδύμου Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρχέλι και Τζίμι Τσιν.

Πηγή: protothema.gr