Η Βασιλική Ελευθερίου, υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος της σχολή φωτογραφίας Photoglobe, ανακοίνωσε τη λειτουργία σεμιναρίων φωτογραφίας δια ζώσης στη Θεσσαλονίκη, για αρχάριους και προχωρημένους.

Μετά από μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από περιορισμούς στην παρακολούθηση σεμιναρίων και μαθημάτων, η σχολή φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης Photoglobe ξεκινά κανονικά τον Οκτώβριο με τη διοργάνωση σεμιναρίων με φυσική παρουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Photoglobe έλαβε μέτρα προστασίας για όλους τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια και μαθήματα, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και ισχύουν για την τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

“Πιστεύω ότι με την τήρηση των μέτρων και έστω, με πολύ λίγους περιορισμούς, να μπούμε μια ώρα νωρίτερα στη κανονικότητα και να μη στερηθούμε άλλο τη χαρά και την ικανοποίηση που μας προσφέρει η ενασχόλησή μας με τη φωτογραφία”, δήλωσε η Βασιλική Ελευθερίου.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η Photoglobe απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει και σε δύσκολες συνθήκες. Προσάρμοσε τον τρόπο διδασκαλίας σε εξ’ αποστάσεως και κατάφερε να ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της πόλης στην οποία εδρεύει. “Τα μαθήματα και τα σεμινάριά μας προσέλκυσαν ανθρώπους όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από κάθε γωνιά της γης. Περισσότερο εντύπωση δεν μου έκαναν τόσο οι συμμετοχές από τη Γερμανία ή την Γαλλία, όσο αυτής από τη Σρι Λάνκα! Πραγματικά ευχαριστώ όλους αυτούς που με έκαναν να ταξιδέψω, έστω και εικονικά και να γνωρίσω τον τόπο στον οποίο ζουν”, πρόσθεσε η Βασιλική Ελευθερίου.

Από τον Οκτώβριο τους 2021, η Photoglobe θα προσφέρει και πάλι τα σεμινάρια και μαθήματα φωτογραφίας με τη δια ζώσης μέθοδο διδασκαλίας. Τα σεμινάρια που ξεκινούν είναι:

  • Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφία
  • Ψηφιακή Φωτογραφία για Προχωρημένους
  • Εισαγωγή στο Photoshop
  • Photoshop για Προχωρημένους
  • Εισαγωγή στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία
  • Δημιουργικές Τεχνικές Φωτογραφίας
  • Εισαγωγή στην Αρχιτεκτονική Φωτογραφία
  • Εισαγωγή στη Φωτογραφία Στούντιο
  • Φωτογραφίζοντας με Φορητό Φλας

Απευθυνόμενη σε ανθρώπους με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, η Photoglobe προσφέρει όλα τα σεμινάριά της τις απογευματινές ώρες της ημέρας. Τα σεμινάριά της έχουν συνολική διάρκεια 24 ώρες και πραγματοποιούνται μέσα σε ένα τρίμηνο. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων παρουσιάζει το έργο των σπουδαστών της σε μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας και απονέμει βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η Photoglobe είναι μια σχολή φωτογραφίας και χώρος καλλιτεχνικής/δημιουργικής έκφρασης που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2013. Παρέχει φωτογραφική εκπαίδευση, τόσο για ψυχαγωγικούς, όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς. Περισσότερες πληροφορίες για την Photoglobe και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της στο https://photoglobe.gr.