Το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια «πατρίδα» και «νόστος», επιστρέφει από τον Μικρό Βορρά σε μία παράσταση-εμπειρία.

Μετά από τον πρώτο χρόνο παραστάσεων που ενθουσίασε το κοινό, η «Οδύσσεια» έρχεται αυτή τη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη την Κυριακή 29/9 και για τέσσερις Κυριακές προκειμένου να μας ταξιδέψει με τρόπο μοναδικό.

Μέσα από διάφορα είδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση, οι θεατές μεταμορφώνονται σε συνταξιδιώτες και οι ηθοποιοί στο όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί το μεγαλείο του Ομηρικού έπους. Ο στόχος είναι διπλός: Υποστηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους, αλλά προσφέρουμε και μια ώρα μαγείας και σκηνικής αλήθειας.

Κάτι παραπάνω από μια απλή παράσταση, η «Οδύσσεια», καταφέρνει να μεταφέρει αξίες και νοήματα από το παρελθόν στους σημερινούς έφηβους, με σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο κάνοντας τους θεατές να μπουν στα παπούτσια των ηρώων και να ζήσουν τις περιπέτειες του έπους αυτού μαζί με τους ηθοποιούς.

 

Πληροφορίες

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και για 4 Κυριακές
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Καλαμαριά
Ώρα έναρξης: 11:30
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6981720981

Κείμενο: Μικρός Βορράς
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό: Μαρία Καβαλιώτη
Κουστούμια: Στέφνος Μπαμπούλης, Ιωάννα Παγιατάκη
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Γιώργος Βραχνός
Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Φωτογραφία και βίντεο: Γιάννης Τόμτσης
Παίζουν: Ιωάννης Καμπούρης, Αργιέτα Οκαλίδου
Χρήστος Τσάβος, Σοφία Φραγγή

Ακολουθήστε τον Μικρό Βορρά στα Social Media: Facebook | Instagram
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.mikros-vorras.gr

Θέατρα Θεατρικά Νέα Παιδικό Θέατρο Θέατρο Πολιτισμός Θέατρα