Πως το κάμπινγκ με τους ορκισμένους εχθρούς κερδίζει φανατικούς φίλους;

Αν μέχρι στιγμής ανήκεις στην κατηγορία όσων απεχθάνονται τα φουσκωτά στρώματα, την άμμο, τη ζέστη και τις περίεργες τουαλέτες έχεις εναλλακτική.

Ο λόγος για το glamping που εδώ και μια δεκαετία αποτελεί την αναβαθμισμένη εκδοχή του κάμπινγκ. Πρόκειται για έναν πιο εξελιγμένο τρόπο διαμονής που σου υπόσχεται τον συνδυασμό των ανέσεων της υπαίθρου με το πολυτελές ξενοδοχείο που ονειρεύεσαι.

Σκηνές 5 αστέρων

Ευρύχωρες σκηνές κάτω από τον έναστρο ουρανό, ξύλινα πατώματα ενδεχομένως και τζακούζι είναι μόνο η αρχή.

Προέλευση

Ο όρος glamping αν και μεταμοντέρνος δείχνει να έχει τις ρίζες του στον 16 αι. όταν κάποιος δούκας στη Σκωτία έστησε ένα υπερπολυτελές κάμπινγκ στα Highlands.

Η λέξη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων κάμπινγκ +  γκλάμουρ και χαρακτηρίζει την ξενοιασιά των διακοπών στη φύση με τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Θέλεις να γίνεις glamper;

Εύκολα μπορείς να απολαύσεις την εμπειρία του glamping και να επιλέξεις να διαμείνεις σε κάποιο δεντρόσπιτο, σε σκηνή από καμβά ή ακόμη σε ένα vintage τροχόσπιτο.

Για τους ποιο τολμηρούς υπάρχουν αιωρούμενα δωμάτια-φωλιές, γυάλινες καλύβες, μεζονέτες με διαφανείς οροφές έως και Boeing 747 κρεμάμενο από δέντρα στο τροπικό δάσος της Κόστα Ρίκα.

Η διάδοση των εναλλακτικών διακοπών περνάει ένα βήμα μπροστά με όρους άνεσης και πολυτέλειας.

Στην Ελλάδα

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Ντόκορος πρώτος έφερε την τάση αυτή στην χώρας μας μετά από ένα ταξίδι του στην Αμερική.

Θα βρεις το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της τάσης αυτής στην Αγία Άννα, στην Εύβοια, σε ένα από τα πιο οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα με παραστάσεις γιουρτ (μεγάλες σκηνές νομάδων Μογγόλων).

Το glamping εξακολουθεί να είναι μια ολόφρεσκη τάση στην Ελλάδα και δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο διαμονής. Φέτος το καλοκαίρι πες ναι σε κάτι πιο εναλλακτικό και έλα πιο κοντά στη φύση.

Σαφάρι σκηνή στη Λήμνο ή ανεμόμυλοι σε Κύθηρα και Σαντορίνη;

 

Πηγή: fashionwellness.gr