Το Canteen, το γνωστό all day εστιατόριο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 2020 ένα από τα σημαντικότερα food events της πόλης και όχι μόνο! Κάθε μήνα, αρχής γενομένης από αυτόν τον Φεβρουάριο, καλεί έναν επιδραστικό έλληνα σεφ και του παραχωρεί την κουζίνα του για ένα μόνο βράδυ και για λίγους μόνο εκλεκτούς καλεσμένους!

Η αρχή γίνεται με τον βραβευμένο σεφ Γκίκα Ξενάκη του γνωστού αθηναϊκού εστιατορίου Aleria. Κατόπιν ακολουθούν την Τετάρτη 18 Μαρτίου οι Γιάννης Κιόρογλου – “La Guerite” (Κάννες) και Παύλος Κυριάκης – “The Zillers” (Αθήνα) & “Andronis” (Σαντορίνη) τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αντίστοιχα.

Έπειτα, σειρά παίρνουν οι σεφ:

  • Άνταμ Κόντοβας – “Astarte Suites” (Σαντορίνη)
  • Δήμος Μπαλόπουλος – “ΦΒΚ” και “Frater & Soror”(Αθήνα)
  • Ηλίας Σκουλάς – “YeChef” (Αθήνα)
  • Γιάννης Παρίκος – “Varoulko” (Αθήνα)
  • Βασίλης Μουρατίδης – “Squirrel” (Χαλκιδική)
  • Θοδωρής Παπανικολάου – “Σελήνη” (Σαντορίνη)
  • Μιχάλης Νουρλόγλου – “Premiere” (InterContinental Athens)

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση αναπνοής από το Λευκό Πύργο, το all day εστιατόριο Canteen διανύει τον 8ο χρόνο λειτουργίας του. Με προσεγμένη urban αισθητική και μια αληθινή feel-good διάθεση, αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας: από το πρωί με έναν πλήρη κατάλογο breakfast and brunch, μέχρι αργά το βράδυ με την εμπνευσμένη κάρτα φαγητού και μία από τις πιο πλούσιες wine lists.

Ο Γιάννης Κιόρογλου στις 18 Μαρτίου και για μία μόνο βραδιά στο Canteen στη Θεσσαλονίκη

 

Ο Γιάννης Κιόρογλου απεκόμισε πλούσια εμπειρία και εφόδια στην πολυετή θητεία του σε βραβευμένα εστιατόρια της Ευρώπης σε Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Αυστρία, όπως το  Martin Berasategui Restaurant, στη Lasarte-Oria της Ισπανίας, το Quique Dacosta Restaurant στη Dénia Ισπανίας, το Santo by Martin Berasategui Restaurant στη Σεβίλλη, το Konstantin Filippou Restaurant στην Βιέννη, το Notos Restaurant στις Βρυξέλλες.

Το 2013, ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου La Guérite στο Île Sainte-Marguerite στις Κάννες, όπου η απροσποίητη μεσογειακή του κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef με τα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), La Guérite στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Medusa Restaurant / Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι Γαλλίας, Victoria Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική).

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε απόσταση αναπνοής από το Λευκό Πύργο, το all day εστιατόριο Canteen διανύει τον 8ο χρόνο λειτουργίας του. Με προσεγμένη urban αισθητική και μια αληθινή feel-good διάθεση, αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Από το πρωί με έναν πλήρη κατάλογο breakfast and brunch, μέχρι αργά το βράδυ με την εμπνευσμένη κάρτα φαγητού του. Με μια από τις πλουσιότερες wine list, με 72(!) by the glass επιλογές και ένα ευέλικτο μενού με brunch, snacks αλλά και fine dining πιάτα, το Canteen πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των foodies της πόλης.

 

info
Canteen All day Bar Restaurant
Δημ. Γούναρη 7, Θεσσαλονίκη 546 22
Tηλ: 231 022 8520
*Περιορισμένες θέσεις. Τηλ. κρατήσεων 2310 228520
Το γαστρονομικό φεστιβάλ στο Canteen διοργανώνεται σε συνεργασία με την Square22

Αφιερώματα - Θέματα