Φωταγωγήθηκε εχθές, Τρίτη 7 Νοεμβρίου, το έλατο ύψους δεκατριών μέτρων στο κέντρο της πλατείας του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική, σημαίνοντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου στη χώρα μας.

Με πυροτεχνήματα και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πολυγύρου, περισσότερα από 90.000 λαμπάκια, χιλιάδες πολύχρωμα στολίδια και ένα μεγάλο χρυσό αστέρι στην κορυφή έλαμψαν στο κέντρο της πλατείας.

«Είναι ένα από τα ψηλότερα δέντρα που τοποθετήθηκαν ποτέ στην πλατεία του Ταξιάρχη», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ελατοπαραγωγός Γιάννης Ξάκης, σημειώνοντας ότι το νούμερο ένα σύμβολο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, το έλατο, έχει ύψος 13 μέτρα, είναι ηλικίας κοντά στα 25 έτη, έχει πλούσια κλαδιά και τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία του ορεινού χωριού. «Καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όλη η κοινότητα μαζί «ντύσαμε» το δέντρο με τη γιορτινή του φορεσιά, υπό τους ήχους εορταστικής μουσικής, εδεσμάτων και περισσής χαράς», είχε προσθέσει ο κ. Ξάκης.

Η φωταγώγηση του ελάτου γίνεται παραδοσιακά την παραμονή της γιορτής του πολιούχου και προστάτη του χωριού Αρχαγγέλου Μιχαήλ και σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, ελατοπαραγωγό, «κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι, τόσο από την περιοχή της Χαλκιδικής όσο και από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις, επισκέπτονται το «χωριό των Χριστουγέννων» της Ελλάδας, τον Ταξιάρχη, και συμμετέχουν στη μεγάλη μας γιορτή, τοποθετώντας ο καθένας το δικό του στολίδι στο έλατο που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού μας».