Ο Χάρτης των Γεύσεων 2023 θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Hellexpo.

Και φέτος, ο Χάρτης των Γεύσεων γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του!

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2003 στον Μύλο, μεγάλωσε και έγινε οινικός θεσμός στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και πλέον έχει ‘εκτοξευτεί’ στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας συνεδριακό κέντρο της Helexpo.

Σε αυτά τα 20 χρόνια, η έκθεση έχει μεγαλώσει και εξελιχθεί, έχει βελτιωθεί και αναβαθμιστεί παράλληλα με το ελληνικό κρασί, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία του. Έχει συνοδέψει και αναδείξει την εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των οινοποιείων της χώρας και, σαφώς, την εκτίναξη της ποιότητας των ελληνικών κρασιών.

Και τον Δεκέμβριο του 2023, μεγαλύτερος και πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά, ο Χάρτης των Γεύσεων ετοιμάζεται να συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας.

Από τη μία, περισσότεροι από 160 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς/διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, asseccoirs κλπ. θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους, έτοιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να μοιραστούν τις επιλογές καλλιέργειας, τις τεχνικές παραγωγής και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. (Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων)

Και από την άλλη, χιλιάδες επισκέπτες, καταναλωτές και πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών και αποσταγμάτων, που εκπροσωπούν σχεδόν κάθε αμπελουργική ζώνη της χώρας αλλά και γνωστές οινοποιητικές περιοχές της υφηλίου. Επιπλέον, η φετινή συμμετοχή 12 οινοποιείων της Κύπρου δίνει την ευκαιρία για μια πραγματική γνωριμία με τον πλούτο του Κυπριακού αμπελώνα.

Όπως κάθε χρόνο, το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με παρουσιάσεις & εισηγήσεις, γευστικές δοκιμές & masterclasses, mini σεμινάρια & μαγειρικές επιδείξεις, διαρθρωμένο στην εντυπωσιακή σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου, αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η Wine Plus, ως διοργανώτρια του Χάρτη των Γεύσεων, συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του Ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση της Ελληνικής γαστρονομίας, στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό καθώς και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης.