Το Blé Vin, το εξειδικευμένο wine bar και prosciutteria δίπλα από το Blé, συνεχίζει με τη σειρά των οινογαστρονομικών εκδηλώσεων Wine & Food Maps συνδέοντας το κρασί σπουδαίων οινοπαραγωγικών περιοχών με τα τοπικά προϊόντα και τις ιδιαίτερες γεύσεις τους. Μετά την πρώτη εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη, σειρά έχει η Χαλκιδική και το Άγιο Όρος.

Έτσι, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας το απόγευμα της Τετάρτης 04.10.2023 και σ’ ένα πρωτότυπο wine tasting event, παραγωγοί του νομού Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους  φέρνουν τα κρασιά τους –περισσότερες από 40 ετικέτες– κι η ομάδα του Blé τα παντρεύει με γεύσεις σε μορφή street-μεζέδων,  που θα σερβίρονται πάνω σε ζύμες με νότες από τον ξυλόφουρνο. Επίσης για το επόμενο διάστημα, μία ειδικά σχεδιασμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες των οινοποιών μας, θα είναι διαθέσιμη να την πιεις (και) στο ποτήρι!

Για το Blé Vin

To Blé Vin είναι μια μπουτίκ κρασιών, ένα wine bar και μια εξαιρετική prosciutteria. Στον minimal χώρο με το υπέροχο κελάρι, μπορείτε να βρείτε 400 διαμάντια ελλήνων και ξένων οινοποιών σε μια μεγάλη λίστα by the glass αλλά και για αγορά ή άμεση απόλαυση στα τραπέζια από κορμούς καρυδιάς με μια σταθερή έξτρα χρέωση (cork fee). Απολαύστε το κρασί σας παρέα με πλατό από μοναδικά prosciutto κι άλλων ΠΟΠ παλαιωμένων κοπών αποκλειστικής εισαγωγής και περαιτέρω ωρίμανσής (ως και 48 μήνες!), τυριά εξαιρετικών ελλήνων και ξένων τυροκόμων, σπιτικά chutneys και τουρσιά εποχιακών προϊόντων άγριας συγκομιδής ή με επιλογές ενός μικρού, εβδομαδιαίου μενού ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες και την έμπνευση του σεφ Γιάννη Αλάμπεη και της ομάδας του.

 

Ο σεφ, Γιάννης Αλάμπεης

 

info
Πού: Blé Vin, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου 14, τηλ.  2310 231201
Πότε: Τετάρτη 04 Οκτώβρη 2023, 19:30
Η ιδέα: Κρασιά του νομού Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους  με τοπικούς μεζέδες με τη ματιά του chef του Blé Vin & Blé Taste Gallery Γιάννη Αλάμπεη που σερβίρονται στο χέρι και πάνω σε ζύμες σαν street food.
Ticket: 12,00€ (περιλαμβάνει 3,00€ ;έκπτωση για αγορά 2 φιαλών κρασιού)

blevin.gr

#winenow #blevin #wineandmezedes

Συνδιοργανωτής: The Winehouse
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑθηΝεα, CarpeVinum

Τα οινοποιεία:
DOMAINE PORTO CARRAS NEW ERA-ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ
DOMAINE AGROVISION-ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΚΤΗΜΑ ΙΑΤΡΙΔΗΛΑΚΚΩΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
KONSTANTARA WINES-ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΧΑΛΙΔΙΚΗΣ
ΟΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΝΕΑ ΣΙΛΑΤΑ
ΑΦΥΤΑΙΩΝ ΓΑΙΑ-ΑΦΥΤΟΣ,ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
KTHMA ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗ-ΜΑΡΑΘΟΥΣΣΑ
ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΟΡΜΥΛΙΑ
METOXΙ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Τυροκομείο: Σταθώρης
Ελιές Χαλκιδικής Gaia Olives
Μύδια: Αναστασίου
Νερό: Δουμπιά