Ανοίγει τον Φεβρουάριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Καραολή & Δημητρίου) το πρώτο εστιατόριο με Ρομανί Κουζίνα. Θα ονομάζεται Amalin, θα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και πρόκειται για ένα εγχείρημα που «στοχεύει στην ένταξη των γυναικών Ρομά», όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου, Γιαννούλα Μάγγα μιλώντας στην εκπομπή Check in στα γεγονότα της TV100.

Σύμφωνα με την ίδια στο εστιατόριο θα εργάζονται γυναίκες από την ίδια την κοινότητα. «Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε στην κοινωνία ότι είμαστε ένα κομμάτι δικό της. Ότι δεν είμαστε αόρατοι. Στο εστιατόριο θα εργαστούν γυναίκες Ρομά. Όταν λέω ευάλωτες κοινωνικά, μιλάμε και για πρώην φυλακισμένες γυναίκες. Θα τους δώσουμε την ώθηση να βρούνε τον δρόμο τους. Ένα χέρι που θα είναι εκεί να τους φωτίσει», αναφέρει.

Το μενού θα περιλαμβάνει ιδιαίτερες γεύσεις όπως μία παραδοσιακή συνταγή με γεμιστό αρνάκι, στιφάδο Ρομανό, πιλάφι και άλλα φαγητά και γλυκά του ταψιού.

Στις 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, όπου ο κόσμος θα μπορεί να γευτεί τη Ρομανί κουζίνα, κάτι που θα αποτελέσει την κατάλληλη προβολή του όλου εγχειρήματος.