Η θαλασσινή κουζίνα και μάλιστα αυτή που χρόνια διακρίνεται στην περιοχή της Νικήτης έχει την τιμητική της σ’ ένα πολύ ιδιαίτερο γαστρονομικό event στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα επτά chefs συνυπάρχουν σχεδιάζοντας ένα μενού – ωδή στη Νικήτη και την παράδοσή της. Η «Θάλασσά Μας» είναι ένα μενού που φέρει τις υπογραφές των Γιώτα Κουφαδάκη, Δημήτρη Παμπόρη, Χρήστου Σιδηρόπουλου, Άγγελου Ρημάδη, Παναγιώτη Δεληθανάση, Βασίλειου Παπάγγελου, Στέλιου Γεωργακούδα.
Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν σ’ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας της Θεσσαλονίκης, στην «Ακτή Ντοβίλ», την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.
Επίσης μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ της εθελοντικής ομάδας καθαρισμού, @the_cleaningans που έχει καταφέρει να καθαρίσει και να φέρει ξανά ζωή σε παραλίες της Καλαμαριάς – και όχι μόνο – που ταλαιπωρούνται από την ανθρώπινη ρύπανση.
Για κρατήσεις καλέστε στο 231 040 7000
– Ώρα έναρξης 20:30
– Κόστος 100€/ Άτομο
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα συνοδευόμενα κρασιά.
Μενού
Καλωσόρισμα
Τάρτα σουσάμι
Μέλι Νικήτης, φέτα
Σιδηρόπουλός Χρήστος
Sauvignon Blanc Κωνσταντάρα
Τραγανή gyoza
Αστακός, χτένια
Ρημάδης Άγγελος
Sauvignon Blanc Κωνσταντάρα
Μαγιάτικο καρπάτσιο
Miso κολοκυθόσπορου, περγαμόντο, finger lime
Παπάγγελος Βασίλειος
Sauvignon Blanc Κωνσταντάρα
Ψητό χτένι
Chicharrón, ρεβίθια, μύδια σαγανάκι
Δεληθανάσης Παναγιώτης
Ασύρτικο Viognier Κωνσταντάρα
Γλώσσα
Κουνουπίδι, κόκκινο σταφύλι, beurre blanc ασύρτικο
Σιδηρόπουλός Χρήστος
Ασύρτικο Viognier Κωνσταντάρα
Ροφομακαρονάδα
Φρέσκος ροφός Χαλκιδικής, calamarata, ντομάτα, κρεμμύδι, άγριος μάραθος
Κουφαδάκη Γιώτα
Rose Κωνσταντάρα
Μπακαλιάρος Αγιορείτικος
Κρεμμύδι βουτύρου, μανιτάρια, αμύγδαλο, jus κρεμμύδι
Παμπόρης Δημήτρης
Sauvignon Blanc Fume Κωνσταντάρα
Ρεβανί Νικήτης
Γεωργακούδας Στέλιος
Vin De Liqueur Κωνσταντάρα