Η θαλασσινή κουζίνα και μάλιστα αυτή που χρόνια διακρίνεται στην περιοχή της Νικήτης έχει την τιμητική της σ’ ένα πολύ ιδιαίτερο γαστρονομικό event στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα επτά chefs συνυπάρχουν σχεδιάζοντας ένα μενού – ωδή στη Νικήτη και την παράδοσή της. Η «Θάλασσά Μας» είναι ένα μενού που φέρει τις υπογραφές των Γιώτα Κουφαδάκη, Δημήτρη Παμπόρη, Χρήστου Σιδηρόπουλου, Άγγελου Ρημάδη, Παναγιώτη Δεληθανάση, Βασίλειου Παπάγγελου, Στέλιου Γεωργακούδα.

Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν σ’ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας της Θεσσαλονίκης, στην «Ακτή Ντοβίλ», την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.
Επίσης μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ της εθελοντικής ομάδας καθαρισμού, @the_cleaningans που έχει καταφέρει να καθαρίσει και να φέρει ξανά ζωή σε παραλίες της Καλαμαριάς – και όχι μόνο – που ταλαιπωρούνται από την ανθρώπινη ρύπανση.


Για κρατήσεις καλέστε στο 231 040 7000

– Ώρα έναρξης 20:30

– Κόστος 100€/ Άτομο

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα συνοδευόμενα κρασιά.



Μενού

Καλωσόρισμα

Τάρτα σουσάμι

Μέλι Νικήτης, φέτα

Σιδηρόπουλός Χρήστος

Sauvignon Blanc Κωνσταντάρα

Τραγανή gyoza

Αστακός, χτένια

Ρημάδης Άγγελος

Sauvignon Blanc Κωνσταντάρα

Μαγιάτικο καρπάτσιο

Miso κολοκυθόσπορου, περγαμόντο, finger lime

Παπάγγελος Βασίλειος

Sauvignon Blanc Κωνσταντάρα

Ψητό χτένι

Chicharrón, ρεβίθια, μύδια σαγανάκι

Δεληθανάσης Παναγιώτης

Ασύρτικο Viognier Κωνσταντάρα

Γλώσσα

Κουνουπίδι, κόκκινο σταφύλι, beurre blanc ασύρτικο

Σιδηρόπουλός Χρήστος

Ασύρτικο Viognier Κωνσταντάρα

Ροφομακαρονάδα

Φρέσκος ροφός Χαλκιδικής, calamarata, ντομάτα, κρεμμύδι, άγριος μάραθος

Κουφαδάκη Γιώτα

Rose Κωνσταντάρα

Μπακαλιάρος Αγιορείτικος

Κρεμμύδι βουτύρου, μανιτάρια, αμύγδαλο, jus κρεμμύδι

Παμπόρης Δημήτρης

Sauvignon Blanc Fume Κωνσταντάρα

 

Ρεβανί Νικήτης

Γεωργακούδας Στέλιος

Vin De Liqueur Κωνσταντάρα