Τα πιο νόστιμα φαγητά είθισται να είναι – σχεδόν πάντα – και τα πιο παχυντικά, αλλά μάλλον στην περίπτωση του συγκεκριμένου burger οι δημιουργοί του το “τερμάτισαν”.

Λέγεται Empire State Burger, αποτελείται από δύο ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια, τυρί και μπέικον περιχυμένο με σιρόπι σφενδάμου, ενώ οι πιο δυνατοί “παίκτες” μπορούν να προσθέσουν έξι ροδέλες κρεμμυδιού και πατατάκια για γαρνιτούρα.

Ο απολογισμός για το αν μη τι άλλο burger – υπερπαραγωγή είναι… 1.949 θερμίδες, σερβίρεται στην αλυσίδα pub “Wetherspoon” της Μεγάλης Βρετανίας και κοστίζει 9,55 λίρες (περίπου 8.5 ευρώ) ή 10,85 λίρες (περίπου 12,5 ευρώ) εάν συνδυαστεί με αλκοολούχο ποτό.

Τώρα για όποιον αναρωτιέται τι θα πρέπει να έχει φάει την υπόλοιπη μέρα για να μπορέσει να το “τσακίσει” χωρίς ή με όσον το δυνατό λιγότερες τύψεις, η απάντηση είναι “μάλλον τίποτα”.

Και για να μη θεωρηθούμε υπερβολικοί αρκεί να αναφέρουμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) συνιστά στις γυναίκες να καταναλώνουν 2.000 θερμίδες την ημέρα, στους δε άνδρες  2.500 θερμίδες αντίστοιχα.

 

Πηγή: cibum.gr