Είναι γνωστό πως κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές. Εκτός από τις θάλασσες, τα νησιά και την ατέλειωτη ομορφιά της, ένα ακόμα στοιχείο που προσελκύει τους τουρίστες αυτούς είναι η ελληνική κουζίνα.

Pastitsio, Mousaka, Tzatziki και Gyros είναι μερικά από τα πιάτα που κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του θα δοκιμάσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Ωστόσο, όπως φαίνεται υπάρχουν κι άλλα ελληνικά πιάτα που… κάνουν χαμό στο εξωτερικό.

Πρόκειται για τις σαλάτες, οι οποίες σαρώνουν την αντίστοιχη λίστα του TasteAtlas, ενός από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς για φαγητό παγκοσμίως.

Στην κορυφή ο Ντάκος, έξι ελληνικές σαλάτες στις 50

Όπως προκύπτει από τη λίστα που έδωσε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα η ιστοσελίδα του Taste Atlas ο ντάκος βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ στην 5η θέση συναντάμε την χωριάτικη σαλάτα.

Στην 24η θέση βρίσκονται τα χόρτα, στην 33η η πατατοσαλάτα, στην 35η η παντζαροσαλάτα και στην 50η θέση η τονοσαλάτα.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα

Μάλιστα, στη συνέχεια η εν λόγω ιστοσελίδα έκανε, μέσω της σελίδας της στο Facebook, ειδική μνεία στην υπέροχη των ελληνικών σαλατών κάνοντας λόγο για «έξι ελληνικές σαλάτες βρήκαν τη θέση τους στη λίστα με τις 50 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο, σύμφωνα με τις ψήφους σας».

Six Greek salads 🇬🇷 found their place on the list of the 50 best salads in the world, according to your votes….

Δημοσιεύτηκε από TasteAtlas στις Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023