Η πιο αναγνωρίσιμη και μεγάλη έκθεση ανθέων και φυτών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια ζωής.

Από τις 26 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς θα υποδέχεται στην πλαζ Αρετσούς, τους λάτρεις των λουλουδιών, αλλά και όσους επιθυμούν να αγοράσουν τα φυτά που θα αλλάξουν την εικόνα του μπαλκονιού ή της αυλής τους.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 19:00 με τη συναυλία της Λίτσας Γιαγκούση.  Την Πρωτομαγιά ο DJ Ta S.O.S Rizopoulos, θα οργανώσει ένα ξεχωριστό πάρτι στις 12:00μ.μ, ενώ στις 19:00 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει η Στέλλα Κονιτοπούλου προσφέροντας ένα παραδοσιακό πρωτομαγιάτικο γλέντι.

Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από τους εκθέτες λουλουδιών που εκτείνονται σε πάνω από 30 περίπτερα εντός της πλαζ Αρετσούς, έμποροι ειδών λαϊκής τέχνης και κοσμημάτων θα παρουσιάσουν τα εκθέματά τους, ενώ το παρόν θα δώσουν και ΜΚΟ.

«Μια γιορτή για τη φύση, μία γιορτή για τη ζωή που μοιάζει με λουλούδι, που το τέλος του είναι ο σπόρος της αρχής του,  στέλνοντας και φέτος το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας, την οποία ποτέ δεν εγκαταλείπουμε. Η παραλία μας θα γεμίσει για ακόμη μια χρονιά με χρώματα και αρώματα λουλουδιών από εκθέτες όλης την Μακεδονίας, ενώ όσοι παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικά και χορευτικά δρώμενα, όποια μέρα και αν  επισκεφτούν την έκθεση, καθώς έχουμε προγραμματίσει πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων της Καλαμαριάς, η συμβολή των οποίων είναι ανεκτίμητη», δηλώνει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Πληροφορίες

Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ – 2μ.μ και 5μ.μ -10μ.μ.

Σάββατο-Κυριακή 10π.μ-10μ.μ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 9π.μ-10μ.μ