ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την πασχαλινή εορταστική περίοδο. Οι δράσεις χαρακτηρίζονται από το στοιχείο της παράδοσης αλλά και της κοινωνικής προσφοράς.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

• Συλλογή αγαθών από την 1η Δημοτική Κοινότητα για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού S.O.S.: Δράση συλλογής τροφίμων, βιβλίων, παιχνιδιών, ρούχων, ειδών υγιεινής και ειδών καθαριότητας διοργανώνει η 1η Δημοτική Κοινότητα με στόχο την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι, ενόψει της πασχαλινής περιόδου. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί από τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου έως και τη Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου 2015, από τις 12.00 έως τις 15.00, στο χώρο της Κοινότητας (Προξένου Κορομηλά 36, ημιόροφος). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν, κατόπιν επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], να συνεννοούνται για την προσέλευσή τους και πέραν της προκαθορισμένης ώρας.

• Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου στην 4η Δημοτική Κοινότητα: Τη Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου 2015, η 3η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τους Ιερούς Ναούς Αγίας Μαρίνας και Αγίας Βαρβάρας θα πάρει μέρος στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Κάψιμο του Ιούδα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, μετά τη συνάντηση των Επιταφίων, στις 19:00.

• Έκθεση βιολογικών προϊόντων στην 5η Δημοτική Κοινότητα: Εκδήλωση με τίτλο «Φτιάχνοντας το δικό μας λαχανόκηπο» πραγματοποιεί η 5η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, από τις 10:00 έως τις 14:30, στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (Βίλλα Μορντώχ, Βασ. Όλγας και 25ης Μαρτίου). Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιολογικών προϊόντων από την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, παρουσίαση προετοιμασίας λαχανόκηπου, διανομή παραδοσιακών σπόρων και πρώτων υλών για βάψιμο των πασχαλινών αυγών με φυσικά χρώματα. Αφίσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: LINK

• Συλλογή τροφίμων και στολισμός του Επιταφίου από τα μέλη του Κ.Α.Π.Η: Συνεχίζεται μέχρι και τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 η δράση συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας για την ενίσχυση άπορων μελών του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Η συλλογή πραγματοποιείται στο γραφείο διοίκησης του Κ.Α.Π.Η (Παπαρρηγοπούλου 7, τηλ 2310.550989) και στο 6ο παράρτημα του Κ.Α.Π.Η (Στεφάνου Νούκα 10, τηλ 2310.314424). Παράλληλα, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η του Δήμου Θεσσαλονίκης θα στολίσουν τον Επιτάφιο του Ναού Τριών Μαρτύρων, στον αύλειο χώρο των 59ου και 60ου Δημοτικών σχολείων, στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015, στις 20:00.

• Πασχαλινό bazaar για την ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός”: Αύριο, Σάββατο του Λαζάρου, 4 Απριλίου 2015, από τις 10.00 έως τις 20:00, θα πραγματοποιηθεί bazaar με πασχαλινά είδη, λαμπάδες, χειροποίητα γλυκά και λικέρ, στη συμβολή των οδών Ικτίνου και Μακένζι Κίνγκ, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών και αναδόχων οικογενειών «Άγιος Στυλιανός», με σκοπό την ενίσχυση του Ιδρύματος.