Δύο κτίρια με τη δική τους ιστορία, ένα ανατολικά και ένα στο κέντρο θα συστηθούν εκ νέου με διαφορετική λειτουργία. Πρόκειται για την Οικία Μιχαηλίδη στη Βασ. Όλγας 18 και για ένα νεοκλασικό κτίριο δημιουργίας του αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι στη Βασιλέως Ηρακλείου 7.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Μια έπαυλη ανοίγει τις πύλες της

Η Οικία Μιχαηλίδη, χτίστηκε το 1888 για τον Γιώργο Θέμελη, αγοράστηκε από τον Saul Levi Modiano και από το 1926 έως τη δεκαετία του ’90 αποτελούσε την κατοικία της οικογένειας Μιχαηλίδη. Είναι μια από τις λίγες επαύλεις της περιοχής των Εξοχών που έχουν διασωθεί. Αυτό το επιβλητικό κτίσμα με τις ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες μετατρέπεται με απόλυτο σεβασμό, όπως μας ανέφεραν οι ιδιοκτήτες σ’ ένα all day café-bar που θα ονομάζεται Casablanca.

Ένα νεοκλασικό του 1924 ξαναζωντανεύει

Στη Βασ. Ηρακλείου, όπως είπαμε, ένα τριώροφο κτίριο με την υπογραφή του Βιταλιάνο Ποζέλι, δημιουργού σημαντικών δημόσιων κτιρίων της Θεσσαλονίκης. Αυτό το κτίριο που αναπαλαιώνεται με προσήλωση στην αρχική του μορφή θα έχει και την αύρα της δεκαετίας του 1920 ως μια γέφυρα με το σήμερα και στη λειτουργία του, όπως μας εξήγησε ο δημιουργός του project που δε θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του νέου χώρου. Θα περιλαμβάνει all day café, bar, εστιατόριο, gallery, χώρους προβολής αλλά και private dining και events.

 

Δύο νέες είσοδοι που θα μας απασχολήσουν άμεσα καθώς αναμένουμε να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.