Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Salonica View διοργανώνει πεζοπορία στο μονοπάτι των Παγοποιών στο Χορτιάτη, μάζεμα καστάνων και επίσκεψη στο καταφύγιο Σ.Ε.Ο.

Λίγα Λόγια για την εκδρομή:
Σημείο συνάντησης της ομάδας μας θα είναι η αφετηρία του μονοπατιού η οποία βρίσκεται 950 μ. μετά την πλατεία του χωριού Χορτιάτη επί της οδός Κισσέως https://maps.app.goo.gl/8XVkUE5W1is7RNj46.

Αρχικά θα κινηθούμε ανηφορικά από το πιο γνωστό και όμορφο μονοπάτι του Χορτιάτη, το μονοπάτι των Παγοποιών. Θα έχουμε την χαρά να περπατήσουμε μέσα στο πυκνό δάσος οξιάς και καστανιάς αλλά και να δούμε από ψηλά την λίμνη Κορώνεια μέχρι να φτάσουμε στο καταφύγιο Σ.Ε.Ο.

Στην πορεία μας προς το καταφύγιο θα έχουμε την ευκαιρία όσοι το επιθυμούν να μαζέψουμε κάστανα, άγρια βατόμουρα και κυνόροδα καθώς και να συζητήσουμε για την πολύτιμη διατροφική τους αξία με την Διατροφολόγο της ομάδας μας.
Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση για ξεκούραση, φαγητό και ρόφημα στο πανέμορφο χώρο του καταφυγίου Σ.Ε.Ο όπου αν σταθούμε τυχεροί θα απολαύσουμε και την περίφημη καστανόσουπα!

 

info
Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 στις 10:00
Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

#FALL IN THE CITY_ Ταξίδι