Ξεκίνησαν με γνώμονα την αναβίωση μιας τέχνης που μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω στα βάθη της μέσης ανατολής και συγκεκριμένα στον Εύξεινο Πόντο. Τότε που τα παραδοσιακά γλυκίσματα πλημμύριζαν τις αυλές των Ποντίων, που με πολύ μεράκι φτιάχνανε οι πόντιες νοικοκυρές. Η ενασχόληση με τη ζύμη ήταν καθημερινό φαινόμενο, καθώς και το πάντρεμα άλλων παραδοσιακών γλυκισμάτων. Τον καιρό εκείνο συνυπήρχαν μαζί με τους Έλληνες και άλλοι λαοί που δημιούργησαν εξαιρετικά προϊόντα, όπως ο περίφημος μπακλαβάς που φτιαχνόταν από φύλλα ζύμης που λεγόταν “φυλλωτά”.

Έτσι, μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο και ταξιδεύοντας σε διάφορους προορισμούς της Ανατολής, μαθαίνοντας και εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους γι’ αυτήν την υπέροχη τέχνη, αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους Ανατολή του ηλίου, με φόντο το Λευκό πύργο της Θεσσαλονίκης, να μεταφέρουν το άρωμα και την γεύση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καλώς ήρθατε στο «Σιρόπι από την Πόλη».

Στον χώρο τους θα απολαύσετε ποικιλία από χειροποίητα γλυκά ανατολής, σιροπιαστά από κανταΐφι κιλού και σιροπιαστά κιλού με χειροποίητο φύλλο. Μάλιστα, μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από το eshop τους, αν δε θέλετε να αφήσετε τη βολή του σπιτιού σας. Τα δικά μας αγαπημένα είναι το πολίτικο τσουρέκι, εκμέκ κανταΐφι και η πουτίγκα με πολίτικο ψωμάκι!

Κάθε μπουκιά από τα γλυκίσματά τους μας μεταφέρει στην Πόλη. Και είναι ένας από τους λόγους που πλέον αποτελεί αγαπημένο μας προορισμό!

ID: ΣΙΡΌΠΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΌΛΗ

PASTRY SHOP
ΝΑΥΆΡΧΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΏΤΟΥ 19
ΤΗΛΈΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑΣ: (+30) 2310 555818, 6944834313

ΤAKE AWAY| DELIVERY: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΉ 10:00–20:00
Τηλέφωνο: 2310 555818, 6944834313

Εξυπηρετεί και μέσω efood, wolt, Box, delivery.gr:
Δείτε το μενού στο efood
Δείτε το μενού στο wolt
Δείτε το μενού στο Box
Δείτε το μενού στο delivery.gr

Facebook: Σιρόπι από την Πόλη
Instagram: siropiapotinpoli
Site: syropi.gr