Η οικογένεια Γκαβαλίνη έχει συνδέσει το όνομά της με τα κορυφαία γαλακτοκομικά προϊόντα και, σήμερα, η τρίτη γενιά παρασκευάζει το διάσημο πλέον πρόβειο γιαούρτι με την παραδοσιακή συνταγή αξιοποιώντας τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και διασφάλισης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων της.

Αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και γλυκά της κλασσικής-διαχρονικής ζαχαροπλαστικής τα βρίσκουμε από το 1961 στο Γαλακτοζαχαροπλαστείο Δορκάδα, στην Κασσάνδρου 91, το κατάστημα που διατηρεί η οικογενειακή επιχείρηση. Εκεί προμηθευόμαστε και απολαμβάνουμε παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Δορκάδος που φτιάχνεται αποκλειστικά με την οικογενειακή συνταγή. Με βάση την οικογενειακή παράδοση, επίσης, παρασκευάζεται το ρυζόγαλο, οι κρέμες και το παραδοσιακό παγωτό με τη «μαστιχωτή» υφή. Δοκιμάζοντας η παρουσία της αυθεντικότητας στις γεύσης είναι έντονη. Και πώς να μην είναι, άλλωστε, αφού όλα είναι χειροποίητα και χωρίς προσμείξεις, κάτι που ισχύει και για τα γλυκά.

Όπως είπαμε, στη «Δορκάδα» μας περιμένουν και κλασσικά γλυκά, όπως διαφόρων ειδών πάστες, ποικιλία από σιροπιαστά, γλυκά ταψιού ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στη σοκολατόπιτα, την πορτοκαλόπιτα και στους “μπαμπάδες”, το αφράτο, πλούσιο σε σιρόπι και φρέσκια σαντιγί γλύκισμα που μας προτείνει σε ατομική ή οικογενειακή εκδοχή.

Στο Γαλακτοζαχαροπλαστείο “Η Δορκάδα” η αυθεντικότητα μετατρέπεται σε γεύση και η διαρκής προτίμηση των ανθρώπων που αγαπούν την ποιότητα είναι η καλύτερη επιβράβευση.

ΙD: ΔΟΡΚΑΔΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 91, ΚΕΝΤΡΟ
T: 2310234675

ΤAKE AWAY:
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 6:30-22:30
ΚΥΡΙΑΚΗ: 8:30-22:00

Facebook: Γαλακτοζαχαροπλαστείο Η Δορκάδα
Instagram: Η Δορκάδα